Valitsus kinnitas Kuressaare muinsuskaitseala kaitsekorra

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare kesklinn
Kuressaare kesklinn Foto: Anette Sannik / Saarte Hääl

Valitsus võttis eile, 14. detsembril vastu korralduse, mis sätestab Kuressaare muinsuskaitseala uue kaitsekorra. Seni kehtinud muinsuskaitseala põhimäärusest erineb kaitsekord suurema selguse ja paindlikkuse poolest.

„Kuressaare sümbol, ainulaadne linnus-kindlus ja koos sellega arenenud linnastruktuur moodustavad mitmekihilise pärandirikka linnakeskkonna. See on lisaks kohalikule kogukonnale tähtis ka külastajatele, kelle jaoks on Kuressaare hubane vanalinn oluliseks sihtkohaks. Mul on hea meel, et valmis kaitsekord, mis toetab pärandi säilimist - muinsuskaitseala väärtused on sõnastatud ning põhimõtted keskkonna hoidmisel ja arendamisel ühiselt läbi räägitud,” rääkis kultuuriminister Heidy Purga.

Kuressaare, sarnaselt mitme teise väikelinnaga, on saanud keskajal alguse linnuse juurde tekkinud asulast. Eesti kontekstis kuuluvad need linnakeskused linnalise asustuse vanimasse kihistusse ehk kõige väärtuslikumasse osasse meie kultuuripärandist. Kuressaare vanalinn koos linnus-kindluse ja seda ümbritseva pargiga on üks esinduslikumaid ja paremini säilinud linnalisi alasid Eestis. Samas on tegemist ka atraktiivse ajaloolise Läänemere-äärse kuurortlinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles