KÜSITLUS Inimeste elu häirivad kõige rohkem tormituuled

Copy
Lümanda tuulemurd
Lümanda tuulemurd Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Keskkonnaagentuuri eestvedamisel sügisel läbiviidud küsitluse tulemuste põhjal on äärmuslikku ilmanähtust kogenud pea kõik vastanud ja enamus neist peab kõige rohkem häirivaks nähtuseks tormituuli.

Ühte või mitut äärmuslikku ilmanähtust on kogenud pea kõik vastanud. Kõige enam on inimeste igapäevast tegevust häirinud tormituuled, mida mainis 82 protsenti vastanutest. 74 protsenti pidasid häirivaks tugevaid sadusid ja 67 protsenti äikesetorme. Üle 40 protsendi vastanutest märkis ära ka kokkupuute kuumuse, põua ja metsade tuleohtlikkusega. Ligi kaks kolmandikku vastanutest tunnetavad äärmuslike ilmastikunähtuste sagenemist Eestis.

96,6 protsenti vastanutest peavad ilmainfot oluliseks. Kodumaistest kanalitest eelistatakse ilmateabe saamiseks kasutada Keskkonnaagentuuri ilmateenistus.ee lehte ning ILM+ nutirakendust. Välismaistest kanalitest mainiti enim norralaste yr.no keskkonda. Jätkuvalt peetakse olulisteks ka tele- ning raadiokanalites kõlavat ilmainfot, millest enim toodi välja ETV-d ja Vikerraadiot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles