Minister Sikkut võtab kohapealse abi südamehädaga saarlastelt (2)

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
SAARLASTEL KÜLAS: Riina Sikkut augustis Kuressaare haiglal külas. Keskel võõrustaja dr Edward Laane, paremal perearst dr Kristen Reinmann.
SAARLASTEL KÜLAS: Riina Sikkut augustis Kuressaare haiglal külas. Keskel võõrustaja dr Edward Laane, paremal perearst dr Kristen Reinmann. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare haiglat ähvardab oht südamestimulaatorite paigaldamise õigusest ilma jääda, sest sotsist terviseministri Riina Sikkuti hinnangul ei tohiks seda protseduuri teha mujal kui suurtes haiglates.

"Kuna Kuressaare haigla on ainuke väiksem haigla, kes stimulaatoreid paigaldab, on see meie vastu sihitud otsus," leidis haigla nõukogu esimees Jaanis Prii. "Enamik erialaühingute juhatusse kuuluvaid arste – see on ka vähiravis nii – töötab keskhaiglates, seega kaitsevad nad mitte ainult eriala huve, vaid ka leivaisa ehk haigla huve. Sellisel juhul aga ei saa nad olla objektiivsed."

Saarlaste tervist puudutav otsus tehti eile tervisekassa nõukogu koosolekul, kus arutati aprillis rakenduvat tervishoiuteenuste loetelu. Täiendavalt esitas terviseminister Riina Sikkut stimulaatoreid puudutava ettepaneku, mis välistab selle protseduuri tegemise mujal kui regionaal- ja keskhaiglates.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles