TEATER Gümnasistide teatriharrastus muutuste tuules

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
IMPROVISEERIVAD: Harjutust "Nelinurk" teevad (vasakult) Liisa Viljaste, Säde Leen Holm, Merily Saksakulm ja Aija Lember.
IMPROVISEERIVAD: Harjutust "Nelinurk" teevad (vasakult) Liisa Viljaste, Säde Leen Holm, Merily Saksakulm ja Aija Lember. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Pisut rohkem kui kuu aja pärast võõrustab Põltsamaa linn kooliteatreid kogu Eestist. Noorte teatriharrastajate jaoks on tegu uue võimalusega oma oskusi näidata – Põltsamaa miniteatripäevadega.

Siinkohal tuleb märkida, et ürituse korraldaja Gerda Kordemets sai miniteatripäevad n-ö päranduseks Saaremaalt, kus ta on samanimelise festivali žüriis ise palju kordi istunud. Saaremaa ühisgümnaasium korraldas viimased, 30. miniteatripäevad 2021. aastal. Koroonapiirangute tõttu küll videote esitamisena, kui siiski võistlusena.

30-aastase festivali tähenduse Eesti teatrimaastikule võttis toona kokku Jaak Allik tõdemusega, et see festival on olnud Eesti näitlejate sepikoda. "Esimese festivali peapreemiad said Tiina Tauraite ja Tiit Sukk. Ja edasi ja edasi, neid on kümneid, kes on siit läinud kas Tallinna teatrikooli või Viljandi kultuurikooli," rääkis ta. Suur tunnustus ühele ettevõtmisele, mis on Eesti teatrimaastikule jätnud kindlasti oma väikese jälje ja saaremaisele isetegevusele ühe õige suure jälje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles