TEHNIKA Saabuv autode maksustamine tõotab kasvu tänavustes müüginumbrites

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
AASTA ALGAS HÄSTI: Autoajakirjanikest koosnev žürii valis Eesti aasta autoks Peugeot` uusima mudeli 408, mis on Kristian Teerni sõnul müügiesinduse jaoks suur tunnustus.
AASTA ALGAS HÄSTI: Autoajakirjanikest koosnev žürii valis Eesti aasta autoks Peugeot` uusima mudeli 408, mis on Kristian Teerni sõnul müügiesinduse jaoks suur tunnustus. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaal tegutsevad automüüjad tunnistavad, et läinud automüügiaastaga võib rahule jääda ja rahul saab olla ka 2024. aasta algusega. Automaksust tingituna on automüügis mõõnaperioodi oodata hoopis aasta pärast – 2025. aasta algul.

Transpordiameti sõidukite registriosakonna peaspetsialisti Aime Parve koostatud statistika andmeil kanti Saare maakonnas 2023. aasta jooksul esmaselt registrisse 1306 sõidukit. Neist 743 olid väljalaskeaastaga 2023 ehk uhiuued.

Kõige aktiivsem oli seejuures mullu teine kvartal, kus registrikandeid tehti maakonnas kokku 206, ja kõige vaiksem oli neljas kvartal, kui esmaselt registreeritud sõidukeid oli 175.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles