ARVUSTUS Uitmõtteid kättemaksust andestamiseni või vastupidi

Rita Ilves
, endine kirjandusõpetaja ja Saaremaa miniteatripäevade vedaja
Copy
VEIDRIKEST VENNAD: preester Welsh (Markus Habakukk, keskel) püüab sõgedaid vendi Valene`i (Tanel Ting)ja  Colemani (Jürgen Gansen) mõistusele tuua.
VEIDRIKEST VENNAD: preester Welsh (Markus Habakukk, keskel) püüab sõgedaid vendi Valene`i (Tanel Ting)ja Colemani (Jürgen Gansen) mõistusele tuua. Foto: Meriliis Metsamäe

"1990-ndate Iiri küla ja 2024. aasta Eesti – kas neis võib ka midagi ühist leida? Võib, ja oi kui palju: ärapanemine kõikjal, kõigile ja kõiges, ebaolulise segiajamine tõeliselt olulisega, kurioosne käitumine häirivate pisiasjade tõttu, arusaam, et kui pärast vassimist vabandada, on kõik jälle hästi jne," kirjutab Kuressaare teatri lavastust "Üksildane lääs" vaatamas käinud Rita Ilves, endine kirjandusõpetaja ja Saaremaa miniteatripäevade vedaja.

Kuressaare Teater "Üksildane lääs"

Martin Mc Donagh´ näidend "Üksildane lääs" esietendus Kuressaare teatris 7. märtsil.

Lavastaja ja muusikaline kujundaja Üllar Saaremäe, kunstnik Ketlin Saaremäe, valguskujundaja Tarmo Matt.

Mängivad Markus Habakukk, Jürgen Gansen, Tanel Ting, Luisa Lõhmus.

Pealtnäha triviaalses, kuid samas uskumatus loos on Coleman (Jürgen Gansen) maha lasknud oma isa, kes tegi märkuse noormehe soengu kohta. Mõrva varjamise eest pressib tema vend Valene (Tanel Ting) süüdlaselt kogu isa päranduse endale. Sõgedaid vendi mõistusele tuua püüdev preester Welsh (Markus Habakukk) põrkub vastu julmuse ja mõistmatuse müüri. Loo muudab veelgi segasemaks noor Mary (Luisa Lõhmus), kes puskarit müümas käib. Viimasest otsivad tröösti nii vennad kui ka preester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles