Spordikool jätkab linna tervisepargi laiendamist

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kuressaare tervisepark
Kuressaare tervisepark Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa spordikool algatab Kuressaare tervisepargi detailplaneeringu, mis võimaldab piirkonna kasutajate hulka märkimisväärselt suurendada. Valla ja riigi koostöös investeeritakse uutesse atraktsioonidesse nelja aasta jooksul 320 000 eurot.

Saaremaa spordikooli direktor Mati Mäetalu ütles, et planeeringut on vaja uute objektide projekteerimiseks ja ehituslubade taotlemiseks. "Me tahaks selle aasta lõpus seal uue laste mänguväljaku püsti panna, aga ilma planeeringuta ei saa me seda teha. Piirkonna kohta ei ole seni terviklikku nägemust ja kuna me osaleme kunstlume tootmise võimekuse jätkuprogrammis, siis on see vaja teha," rääkis ta.

Spordikooli plaanid tervisepargis on päris ambitsioonikad. Kavas on võimlemis- ja jõulinnaku uuendamine, suusatamise õpperadade loomine (ilma küngaste ja kõrgendiketa, vastavalt kehalise kasvatuse õpetajate soovile), laste mänguväljaku ehitamine, jalgrattasõidu osavusraja rajamine ca 10 000 m2 platsile, kus on erinevad takistused ja elemendid, erinevad pinnamaterjalid ja -vormid, kunstlume tootmise võimekusega valgustatud raja pikendamine 700 meetrilt ühe kilomeetrini, pallimängu- ja harjutusväljakute rajamine jalgpalli, tänavakorvpalli ja rannavolle harrastamiseks, kelgumäe arendustööd ja selle nõlva suuna muutmine, et mägi ei oleks vastu päikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles