TOIT “Söömata ei jää siin midagi!”

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
LAPI JA “KÜLVA”: Sander Laid paneb ämbrisse ikka kihi soola ja kihi kala.
LAPI JA “KÜLVA”: Sander Laid paneb ämbrisse ikka kihi soola ja kihi kala. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Täpselt õige aeg särjesaak sisse soolata ja kuivatamiseks räästa alla tuule kätte rippu sättida on praegu. Kui ise särge püüda ei oska, siis Nasva kaluritelt saab seda ikka, kinnitab üks neist, Sander Laid.

Erinevaid moodusi, kuidas kuivatatud särge teha, on Sandri hinnangul ilmselt pea sama palju, kui on inimesi. Või siis vähemalt nii palju, kui on ilmapeal kalureid. Temalgi on oma kindel viis, kuidas särgi soolata ja kuivatada ning nõnda toimetab ta nendega ka tänavusel kevadel.

Tagasi üles