KÜLAVAHELOOD Saarte ajalugu, praegune elu-olu ja arengukavad

Aare Laine
Copy
SAARTEST RÄÄKIMAS Kalju Eerik on akvalangistina veealust maailma uurinud nii kodumeres kui ka kaugemates vetes. Arvo Kullapere tunneb põhjalikult saarte ajalugu, praegust elu-olu ja teab rääkida ka arengukavadest.
SAARTEST RÄÄKIMAS Kalju Eerik on akvalangistina veealust maailma uurinud nii kodumeres kui ka kaugemates vetes. Arvo Kullapere tunneb põhjalikult saarte ajalugu, praegust elu-olu ja teab rääkida ka arengukavadest. Foto: Aare Laine

Enamik saate kuulajaid elab Eestimaa suurimal saarel Saaremaal. Mida ja kui palju me aga oma kodusaarest, üldse Eesti saartest ja Euroopa ning maailma saartest teame?

Saatejuht Aare Laine käis koos Saaremaa merekultuuri seltsi liikmetega Loona mõisas kuulamas Arvo Kullapere ettekannet saarte ajaloost, praegusest elust-olust ja arengukavadest.

Aastakümneid Vilsandi Riiklikku Looduskaitseala ja Vilsandi Rahvusparki juhtinud Arvo Kullapere on pensionipõlves võtnud ette saartest info kogumise. Oma uurimusest teeb ta saate kuulajaile kokkuvõtte. Pikemalt peatub ta oma kodusaare, Vilsandi ajalool, rääkides vilsandlaste ülemaailmsetest kokkutulekutest, saare korrastamisest, taluhoonete taastamisest ja paljust muust. Heameelt teeb see, et saarele on endale suvekodu rajanud mitmed tuntud Eesti inimesed. Vilsandi on oma perele alaliseks elupaigaks valinud näitekirjanik, rännumees, laulja ja endine näitleja Jaan Tätte. Tema esituses kõlab saates ka üks populaarne lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles