KIIRABI PALVE Et abi jõuaks teieni, pange kodudele numbriviidad

Regina Malk
, veebitoimetaja
Copy
KUHU MINNA? Kiirabitehnik Rene Killandi ja kiirabiõde Mare Kirr Kuressaares Rootsi tn 1 maja ees, kuhu kiirabil tuli 2021 väljakutsele minna ning nummerdamata trepikodadest pidid õiget korterit otsima.
KUHU MINNA? Kiirabitehnik Rene Killandi ja kiirabiõde Mare Kirr Kuressaares Rootsi tn 1 maja ees, kuhu kiirabil tuli 2021 väljakutsele minna ning nummerdamata trepikodadest pidid õiget korterit otsima. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kiirete väljakutsete ajal võib kiirabi kaotada väärtuslikku aega patisendi abistamisel, kuna peavad otsima nummerdamata trepikodadest õiget korterit või ei ole eramaja korrektselt nummerdatud.

Kiirabi pööras samale murele tähelepanu ka aastal 2021. Tol korral oli meenutusest abi ning nii mõnigi maja ja korter said peale numbriviidad. Kahjuks on aga veel palju kohti Saaremaal, mis tekitavad murekohti kiirabile, kus pole õigeid numbriviitasid kortermajadel, korteriustel puuduvad numbrid. Soovituslikult võiksid eramajadel olla majanumbrid, mis on valgustatud, et neid oleks kergem üles leida.

“Aeg tiksub inimese tervise arvelt. Palun tehke omalt poolt kõik, et kiirabi ei peaks mängima orienteerumismängu või aarete jahti ajal, et leida abi vajav inimene, kes võib kokkuvõttes olla igaüks meist,” kirjutas Kuressaare haigla sotsiaalmeedias.

Kiirabi sõitis Kuressaares ringi, et kirja panna mõned aadressid, mille leidmisega võib tekkida probleeme, kui abikutse saabub. Osadel majadel on ühel pool numbrid, teiselpool puuduvad. Palju oli maju, kus numbrid polnud ülse peal olemas. Kiirabi vaatas just seda poolt, kus nad tavaliselt sisenevad.

Kahjuks on põhjust muret tunda ka alevites – nt. Haamse majad, Kõlajal, Salme, Kihelkonna jne. Eriti keeruline on õiget maja üles leida öösiti, pimedas.

Veel tõi Kuressaare kiirabi murekohtadena välja need majad:

Marientali 21
Marientali 34
Ida 66
Mooni 10
Mooni 5
Mooni 3
Niidu 7
Niidu 14
Smuuli 12
Smuuli 14
Aia 54A
Mereranna tee 10
Mereranna tee 4
Mereranna tee 2
Mereranna tee 1
Torni 7
Tallinna 17
Pihtla tee 47

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles