Lavakat lõpetavad saarlased Rasmus Vendel ja Juhan Soon jätkavad Tartus

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
Rasmus Vendel ja Juhan Soon lavakunstikooli trepil
Rasmus Vendel ja Juhan Soon lavakunstikooli trepil Foto: Sander Ilvest

2020. aastal koos lavakunstikooli sisse saanud endised Kuressaare gümnaasiumi õpilased Juhan Soon ja Rasmus Vendel on jõudnud näitlejaõpingute lõppjärku. Milline on olnud teekond näitlejaks saamisel ning kuhu edasi?

"Eks muidugi tundub see meile endile tohutult põnev, sest oleme kõike ise kogenud," ütleb Rasmus Vendel. Isegi trikoodes plié tegemist. Sest lavakas näitlejaks õppimine sisaldab ka kaht aastat klassikalise balleti tunde, mis noori mehi kindlasti esialgu ei ahvatlenud. Ent olles ise trikoos stange ääres seistes tudisevi põlvi lõpmata hulga pliésid teinud, ütleb Rasmus, et see ei ole olnud mitte ainult väga põnev ja äge, vaid õpetas oma keha läbi ja lõhki tundma, mida näitlejatöös tingimata vaja on.

"Oma kehaga tasub igaühel tuttavaks saada. Temaga me oleme ju tulnud seda elu avastama, temale me toetume," märgib Rasmus. Kõik neli aastat näitlejaõpinguid on Rasmuse sõnul olnud ühtviisi arendavad. "Olen tundma õppinud lisaks iseendale ka ümbritsevaid kaaslasi, kellega oleme üritanud koos lahti harutada inimest ja tema olemust," ütleb Rasmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles