Salmekad toetavad viikingikeskuse praegust plaani

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
SAAGU SIIA SEE KESKUS! Annely Holm ja Rauno Rahnel näitavad viikingikeskuse mõttetalgute ülesjoonistatud  “protokolli”
SAAGU SIIA SEE KESKUS! Annely Holm ja Rauno Rahnel näitavad viikingikeskuse mõttetalgute ülesjoonistatud “protokolli” Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kolmapäeval tutvustasid Saaremaa viikingikeskuse projekti vedajad ideed Salme kogukonna esindajatele, kes suhtusid plaani heatahtlikult ja pakkusid välja ka omapoolseid mõtteid.

Viikingikeskuse projektijuht Annely Holm ütles, et ideed viia viikingikeskuse loomine kokku praeguse rahvamaja rekonstrueerimise ja laiendamisega peavad mõistlikuks nii kohalik rahvas kui ka Saaremaa vallavalitsus. Ühises kompleksis saaksid koha teenuskeskus, perearst, raamatukogu, rahvamaja ja uus viikingikeskus. Kolmapäevasel kohtumisel pakkusid salmekad lisaks välja, et sama katuse all võiks olla ka väikese spordisaal, millest praegu puudust tuntakse.

Vähem või rohkem viikingikeskusega haakuvalt arutati Salme jõe ja jõesadama probleeme. Kuivõrd tulevikus nähakse ühe atraktsioonina Salme laevade koopiate ehitamist, siis toodi välja vajadus sadamat süvendada, aga ka näiteks jõel paikneva truubi asendamine sillaga, mis võimaldaks paadiga pikemalt ülesvoolu sõita. Käidi välja isegi mõte süvendada jõesängi sedavõrd, et tekiks taas laevatatav otseühendus Liivi lahe ja Läänemere vahel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles