Arheoloogiateemaline audiorada viib Asva viikingikülast Asva linnusasulale

Foto: Siim Kartau

Laupäeval, 15. juunil avas kultuuriettevõte Guidio Asva Viikingikülas oma kolmanda ajalooteemalise audioraja. Rada tutvustab arheoloogilisi uuringuid ja tuhandete aastate vanuseid asulast leitud esemeid mängulises vormis.

Rännakul viib noor pronksisepp külastaja ligi 3000 aastat ajas tagasi, tutvustades Saaremaad ja tollast eluolu linnusasulas. Külastaja saab teada, kuidas linnamägi avastati, miks oli Asva ühel hetkel suurim Baltikumi pronksesemete töötlemise keskus, millega tollased asukad tegelesid ja kuidas nad üle mere kauplemas käisid. Dramatiseeritud loole saab Guidio kodulehelt vaadata juurde illustratsioone asulast leitud arheoloogilistest leidudest ja lugeda täiendavat lisainformatsiooni.

Projekti helikujundaja Johannes Vilu sõnul annavad dramaturgilised ajalookäsitlused ajaloole juurde inimliku mõõtme ning multimeedia aitab seda kõike tõlkida kaasaegsemasse keelde. “Minu soov audioradadega on aidata inimestel paremini mõista ning suhestuda meie kireva ajaloo, sündmuste ja isikutega, kes on kujundanud meie pärandi just selliseks nagu ta meil on.”

Tagasi üles