Saare purjetajad osalesid edukalt Tormilinnu regatil

, Saaremaa Merispordi Selts
Copy
Tormilinnu regatt 2024.
Tormilinnu regatt 2024. Foto: RS Sailors Estonia

Saaremaa Merispordi Seltsist osales Tormilinnu regatil Optimist sõitjad ja oma esimese regati tegid ka RS Tera paadiklassis sõitjad.

Optimist, Zoom8 ja RS Tera purjetajad kogunesid nädalavahetusel Hara sadamasse, et maha pidada Tormilinnu regatt. Sellel hooajal sai Saaremaa Merispordi Seltsis juurde tänu RS Sailors Estoniale uue ja põneva paadiklassi – RS Tera. See kaasaegne ja kiire paat toob meie klubi noortele palju uusi väljakutseid ja võimalusi merel.

Tormilinnu regatt pakkus meie noortele purjetajatele tõelise merekarude väärilise väljakutse. Esimese päeva tuulised ja tormised olud panid osalejad proovile nii füüsiliselt kui vaimselt. Teisel päeval oli tuult küll veidi vähem, aga keerutas kõvasti. Võistlus pakkus ikka korralikult väljakutseid.

Meie noored, kes astusid esmakordselt RS Tera paadiklassis võistlustulle, ei lasknud end heidutada ei tormituultest ega lainetest.

Nende pühendumus ja sihikindlus tõid kaasa suurepärased tulemused.

𝐓𝐑𝐈𝐍𝐄𝐓𝐓𝐄 𝐕𝐀̈𝐋𝐈𝐒𝐒𝐎𝐍 saavutas RS Tera Pro klassis 2. koha, 𝐄𝐋𝐄𝐀𝐍𝐎𝐑 𝐋𝐄𝐄𝐃𝐎 3. koha.

Palju õnne kõigile! Te olite kõik väga vaprad, ei karda te tuult ega laineid ning saate iga paadiklassi käsitlemisega suurepäraselt hakkama

Kõik tulemused:

OPTIMIST

6.koht Miia Kubjas

8.koht Anni Kubjas

30.koht Aleksander Medri

34.koht Kiira Medri

RS TERA SPORT

11.koht Kärt Medri

RS TERA PRO

2.koht Trinette Välisson

3.koht Eleanor Leedo

5.koht Eva Mägi

8.koht Klaus Alles

Võistlustel oli toeks treener Aivar Laus

Tegevusi on meil sellel nädalal teisigi. Kõige nooremad purjetajad – optimisti algtreeningus osalejad sõidavad Hiiumaale Sõru sadamasse, kus toimub nädala pikkune purjetamise laager. Laagrit juhendab Kreekast pärit treener Iakovos Kikianis.

Saaremaa Merispordi Seltsi lastega koos sõidab meie treener Juhan Kolk.

Avamerepurjetamises sai pühapäeval avapaugu Gulf of Riga Regatta. Saaremaa Merispordi Seltsist osaleb regatil kaheksa jahti: 

𝐂𝐀𝐒𝐒𝐀𝐍𝐃𝐑𝐀, kapten Jaanis Prii (ORC grupp)

𝐉𝐀𝐙𝐙, kapten Tarmo End (ORC grupp)

𝐂𝐀𝐒𝐒𝐀𝐍𝐃𝐑𝐀, kapten Ott Hakkaja (ORC grupp)

𝐋𝐎𝐓𝐄, kapten Daniel Rüütel (ORC Cruiser grupp)

𝐌𝐄𝐑𝐂𝐔𝐑𝐈𝐔𝐒, kapten Margus Tasa (ORC Cruiser grupp)

𝐋𝐈𝐋𝐈𝐀𝐍𝐍, kapten Margus Beljakov (LYS grupp)

𝐄𝐋𝐋𝐈, kapten Margus Hiet (LYS grupp)

𝐒𝐔𝐔𝐑 𝐑𝐎̈𝐎̈𝐌, kapten Peeter Püüding (Lifestyle grupp)

Saaremaa Merispordi Selts on regati kaaskorraldaja ja aastaid olnud partneriks. Sellel aastal regatt küll Kuressaare Jahisadamasse ei jõua, aga ootame neid siia järgmistel aastatel. Osaleb kokku 65 alust Eestist, Leedust, Lätist, Soomest.

Tagasi üles