Saaremaa poisid alustasid sõitu Saksamaale Zoom8 Maailmameistrivõistlustele

Triinu Putnik
Copy
27-30. märtsil Saksamaal toimunud Zoom8 Euroopa meistrivõistlused
27-30. märtsil Saksamaal toimunud Zoom8 Euroopa meistrivõistlused Foto: Erakogu

Kolmapäeva hommikul alustasid Saaremaa Sailing Academy/Kuressaare Spordikooli noored purjetajad Jakob Kalle (15) ja Jakob Putnik (14) teekonda Saksamaale, et osaleda Warnemündes toimuval Zoom8 maailmameistrivõistlustel.

Noored purjetajad on viimastel kuudel teinud kõvasti trenni, et olla valmis rahvusvaheliseks konkurentsiks ja esindada Eestit väärikalt.

Nendega koos sõidavad Saksamaale veel mitmed teised andekad purjetajad Eestist: Laura Marii Taggu Pärnu Jahtklubist, Teodor End, Kristiina Larssen, Mia Maria Lipsmäe, Uku Kuusk Purjespordikoolist ning Karl Veetõusme ja Karl Daniel Laasik Rein Ottosoni Purjespordiklubist.

Kõik nad on pühendunud ja motiveeritud sportlased, kes on näidanud häid tulemusi nii kodumaistel kui ka rahvusvahelistel võistlustel.

Saaremaalt olelevad Zoom8 MMil ka Saaremaa Merspordi Seltsi purjetajad: Trinetta Välisson, Eve Mägi, Eleanor Leedo, Kärt Medri, Klaus Alles,

Warnemündes toimuvad Zoom8 maailmameistrivõistlused on vaid üks osa suuremast 86. Warnemünde nädalast, kus võisteldakse kokku kümnes erinevas paadiklassis. Ligi 2000 purjesportlast umbes 30 riigist tulevad sinna tänavu kokku.

See annab noortele purjetajatele suurepärase võimaluse näha ja õppida ka teistelt sportlastelt, kes tulevad kohale üle kogu maailma.

Zoom8 paadiklassis on võistlejaid nii Austriast, Taanist, Soomest, Rootsist, Saksamaalt kui ka Eestist, mis loob tugeva rahvusvahelise konkurentsi ja pakub võimalust võistelda parimate vastu.

Jakob Kalle ja Jakob Putnik on mõlemad väga põnevil eesootavast võistlusest. „See on meie jaoks suur võimalus ja me anname endast parima, et saavutada head tulemused,“ ütles Jakob Kalle enne reisi algust.

Jakob Putnik lisas: „Oleme kõvasti treeninud ja tunneme, et oleme valmis. Loodame, et saame Eestit hästi esindada ja tagasi tulla väärtuslike kogemustega.“

Tagasi üles