Siseturistid olid juunikuus kokkuhoidlikumad

Copy
Kuressaare kesklinn
Kuressaare kesklinn Foto: Anette Sannik / Saarte Hääl

Eesti populaarsetes suvitushotellides peatus tänavu juunis vähem siseturiste kui mullu. Hotellitubade broneeringute arv kas vähenes või ei suurenenud hinnatõusu ja kohaliku tarbija vähenenud maksevõime tõttu, vahendab Eesti Rahvusringhääling.

Kuressaares asuva Arensburg Boutique Hotel & Spa külastajate arv vähenes.

"Juunikuu oli meil küll töine, kuid võrreldes eelmise aastaga siiski vaiksem ning külastajate arv mõnevõrra vähenenud. Positiivne on aga see, et Arensburgi hotelli restorani külastas juunis eelmisest aastaga võrreldes oluliselt rohkem kliente. Eelmise aasta maid saatis Kuressaares ka veekriis, seetõttu ei ole olnud keeruline 2024. aasta mais paremaid tulemusi saavutada," ütles tegevjuht Terje Nepper Eesti Rahvusringhäälingule.

Kuressaare Johani spaahotellis, Meri spaahotellis ning Ö Sviitides & Spas jäi turistide arv nii sise- kui välisturistide puhul eelmise aasta juuniga enam-vähem samaks. Spaahotelle omava Johan GTJ juhatuse liige Johan Lõuk ütles, et siiani võib rahule jääda.

Lisateenuste kasutuse vähenemise põhjusteks tõid majutusasutused välja hinnatõusu ja kohaliku tarbija vähenenud maksevõime.

Tagasi üles