Saaremaa noorte naiste ja meeste kristlik ühing tähistas 30. aastapäeva

Copy
Foto: Erakogu

Üritus algas Säärel Sõrve muuseumis, kus kuue inimesega oldi videosilla vahendusel ühenduses Lena ja Thord Hjölmqvitiga, kes algusaastatel korraldasid Saaremaa lastele Rootsis laagreid.

Aastapäevaks valmis ühingu tegevusest raamat "Meenutame Rootsimaad ja sealseid sõpru". Kokkutulnutele tehti raamatu esitlus.

"Saaremaa NNKÜ-NMKÜ-l oli võimalus saata huvitavale reisile kahetuhandete aastate alul viiel suvel kokku kolmkümmend last – kas laagritesse või Torgu kooli ja Hamneda kooli kirjasõprade klubi raames," rääkis ühingu sekretär Anu Konks.

Ühitus jätkuski globaalsetel teemadel. "Eripedagoog ja logopeed Piret Kaminskas pajatas meile oma 2,5 aasta pikkusest äraolekust maakera kuklapoolel Austraalias," ütles Konks.

Kokkutuleku teine päev algas tunniga Jämaja kirikus, kuhu oli laagrilistele külla tulnud Helene Toivonen – misjonitöö tegija, kes lähetati abikaasaga koolitama teoloogiaõpetajaid täiskasvanutele, algselt Myanmari, kuid riigis puhkenud rahutuste tõttu pidid nad üsna pea Taisse ümber asuma. Ühingu töötegijad on kõik vabatahtlikud.

Laagrilistele esinesid ka Kernu laululapsed.

Järgnes bussireis paikadesse, kus ühing on 30 aasta jooksul tegutsenud: käidi Salme kirikumajas, Kihelkonnal, Papissaares, Onni rannas, Karujärvel, Mustjalas, Ansekülas. Mustjalas, kus ühing 1994. aastal loodi, tutvustas õpetaja Helje Raaper koos Enno Kolteriga kohalikku folkloori ja tehti ka paar tantsusammu. Päeva lõpetas Jaan Vaidla ja Tiiu Teäri palvelaul Mustjala kirikus.

Pühapäeva hommikul osaleti armulauaga jumalateenistusel Jämaja kirikus, mille ajal meenutati ühingu liikmeid, kes igavikku lahkunud.

Tagasi üles