Kas vallavalitsus on Tuulte Roosi lubatud kossuplatsi unustanud? (1)

Tuulte Roosi lasteaed
Tuulte Roosi lasteaed Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vaatamata sellele, et 2019. aastal, kui Tuulte Roosi lasteaia õueala laiendamiseks tuli korvpalliväljak lõhkuda ning see lubati uude kohta rajada juba järgmisel aastal, ei ole seda tehtud ka viie aasta jooksul.

Sellele juhtis tähelepanu Maria Vahter, kes Saarte Hääle Facebookis jagatud uudist Saaremaa valla tulevastest investeeringutest kommenteeris järgmiselt: "Aga Tuulte Roosi korvpalliväljak, mis võeti lastelt ära aastal 2019 ja pidi uues kohas valmis saama juba 2020?" Vahter oli ka 2019. aastal üks neist Tuulte Roosi elanikest, kellele sealse 30-aastat vana, kuid korraliku korvpalliplatsi lõhkumine meelehärmi tegi.

Talle ja ka teistele lapsevanematele jäi toona täiesti arusaamatuks, kuidas sai vallavalitsus kohalikele sõnagi lausumata sellise käigu teha. "Siinsetest majadest oleks vahest igast korterist saanud allkirja platsi allesjäämise toetamiseks," kinnitas Vahter Saarte Häälele toona antud intervjuus.

Lapsevanemate sõnul on kõikides teistes linnaosades lastele vähemalt mingisugusedki võimalused, kuid Tuulte Roosis on vaid lasteaiahoov, kuhu võivad mängima minna kuni 10-aastased lapsed.

Vallavalitsus lubas toona, et kui leitakse sobiv koht, rajatakse lastele uus palliplats juba tuleval aastal.

Viis aastat on möödas. Kossuplatsi ei kusagil. "Projekt Tuulte Roosi korvpalliväljaku ja seda ümbritseva taristu rajamiseks on valmis ning eesmärk kujundada võimalusi liikumiseks ei ole kuhugi kadunud, aga muutunud majanduskeskkond sunnib tegema väga kaalutletud otsuseid," selgitas abivallavanem Koit Voojärv.

Voojärve sõnul ei ole valla eelarve investeeringuvahendites praegu nii palju võimalusi, et väljak planeeritud kujul valmis ehitada. "Kaalumisel on ka ehitusloa saanud projekti elluviimine osaliselt ja selle maksumuse väljaselgitamisega praegu tegeleme," lisas ta.

Tagasi üles