Muudame Saaremaa padelisaareks! Saarlaste padelikogukond kasvab hoogsalt

Copy
Foto: Erakogu

Kuressaares on hüppeliselt tõusnud padeliharrastajate hulk, mis on ka mõistetav, sest tegemist on äärmiselt kaasahaarava ja põneva spordialaga, teatas Saaremaa padelikogukond.

Padel on populaarne reketispordiala, mis ühendab tennise ja squash'i elemente. Mäng toimub tavaliselt paarismänguna spetsiaalsel väljakul, mis ümbritsetud klaasist ja metallvõrgust seintega.

Väljak on väiksem, kui tenniseväljak ja mängus kasutatakse spetsiaalset padelireketit, mis on lühem ja paksem kui tennise- või squashireket. Padelipall sarnaneb tennispalliga, kuid on veidi pehmem.

Foto: Erakogu

Mängu peamine eesmärk on lüüa pall üle võrgu nii, et vastasmeeskond ei suuda seda tagasi lüüa. Erinevalt tennises lubatakse padelis kasutada seinu pallide tagasilöömise osana, mis lisab mängule taktikalisi elemente ja muudab selle dünaamilisemaks.

Padel on eriti populaarne Hispaanias ja Ladina-Ameerikas, kuid kogub kiiresti populaarsust ka teistes riikides, sealhulgas Saaremaal.

Kuressaares saab padelit mängida tennisekeskuse taga kahel padeliväljakul juba tegelikult 2022. aasta suvest ja kuigi eelmine hooaeg oli platsidel liikumist ja mänge näha üpriski palju, siis hoopis teine pilt on olnud sel suvel.

Saarlaste padelikogukond on kasvanud nii suureks ning ühtlaseks, et alates juulikuust on aktiivsemad padeliharrastajad võtnud südameasjaks korraldada siinsetele mängijatele iganädalaseid turniire.

Foto: Erakogu

Juba seitse kolmapäeva järjest on Andre Sõrme ning Ivar Kiili juhtimisel toimunud mix-turniir, mis idee poolest on küll mõeldud nii meestele kui naistele, kuid oma olemuselt on tegemist siiski pigem meeste turniiriga, kus igal etapil on osalenud vaid 1-2 julgemat naist.

Kolmapäevane turniir on alati nii menukas olnud, et 16 turniirikohta täitub vaid minutitega. Kuna naised on õrnemad ning alahoidlikumad, siis nad väga ei trügigi sinna jõuliste meeste sekka, mistõttu Andra Vabara eestvedamisel hakati alates augustist naistele eraldi turniire korraldama.

Foto: Erakogu

Möödunud pühapäeval toimus neljas järjestikune naiste turniir, kus osales rekordarv naisi (23), mistõttu õnnestus korraldada võistlus lausa kahes tugevusgrupis. Isegi Tallinnas on tihtipeale keeruline sellises koguses võistlejaid kokku saada.

Kuna eelmised meeste ja naiste turniirid on osutunud lihtsalt nii meeleolukaks ja põnevaks, siis padeli kogukond siin Saaremaal nõuab muudkui lisa. Tulles vastu kogukonna soovile, otsustasid padelientusiastid Andre Sõrm ja Andra Vabar jõud ühendada ning korraldada 1. septembril segaturniir “Ümarmudila”, kuhu on mängima tulemas 16 mees- ja 16 nais-padeliharrastajat.

Eelolev turniir tuleb väga suursugune, sest lisaks ägedatele mängijatele on meie turniirile ka õla alla pannud erinevad ettevõtted ja eraisikud oma toodete ja teenustega. Imelise auhinnalaua katavad: Poke Bowl Estonia, Victoria Catering, Castello, Kanalawings, Kunderi Suitsuliha, Karaja Estonia, 4Sport, TheBodyShop, Sundari, Uustla talu, Saaremaa Delifood ja eraisikutest Maanus Truumeel, Marlen Heldemeel ning Aarne Mesila.

Kui keegi tahaks oma silmaga näha, mismoodi see padelimäng käib, siis ootame kõiki huvilisi 1. septembril kaasa elama (Kivi 8a) alates kell 14.00! Lisaks saab jooksvalt Saaremaa padelikogukonna tegemistele kaasa elada Kuressaare Padel facebook’i kontol. Ja kui mõni ettevõte soovib meie eeloleva turniiri või tulevaste turniiride auhinnafondi täiendada, siis see on samuti alati oodatud (sel juhul võtta kontakti Andra Vabaraga).

Tagasi üles