Video Linlased Vabadussõja ausamba ümbruse kohta: lohakas ja kasimata (1)

Copy
OSA KONTSEPTSIOONIST: Maastikuarhitekti sõnul on äraõitsenud taimede talveks tagasi lõikamata jätmine teadlik katse pakkuda mitmekesisust ja uusi visuaalseid lahendusi.
OSA KONTSEPTSIOONIST: Maastikuarhitekti sõnul on äraõitsenud taimede talveks tagasi lõikamata jätmine teadlik katse pakkuda mitmekesisust ja uusi visuaalseid lahendusi. Foto: Monika Metsmaa / Saarte Hääl

Kuressaare südalinnas Vabadussõja ausamba ümber peenardel laiuvad kuivanud mustjaks tõmbunud mesiohaka rootsud ja närtsinud lilled, nende vahel rohetab umbrohi. Vallavalitsuse kinnitusel on selline vaatepilt osa kesklinna kujunduse kontseptsioonist.

"Ilu võib olla vaataja silmades, aga mina ja nii mõnedki mu tuttavad, kellega see on jutuks tulnud, ütlevad nende peenarde kohta, et sealt on küll raske ilu üles leida – eriti praegu," leiab ajakirjanikuga rääkima tulnud linlane. "Kurb, et üks olulisemaid kohti meie kesklinnas näeb välja hooldamata ja räämas. Kes siin vallas vastutab selle eest, et meie linn oleks puhas ja korras ja kui mingi koht on lohakil, annaks käsu see korda teha?"

See linlane ei ole aga ainus, kes kuivanud taimedega peenraid koledaks peab ning Saarte Häälele oma arvamust avaldanud on.

Tagasi üles