Soojafirma hakkab veelgi vähem õhku saastama

Copy
TARMO PIIPUU tõdes, et uuendustega kaasaminemine ja õiged investeeringud ehk keskendumine taastuvatele energiaallikatele ja kütteõli minimaalne kasutamine on Kuressaare Soojusest teinud Eesti ühe kõige väiksema süsinikujäljega energiaettevõtte.
TARMO PIIPUU tõdes, et uuendustega kaasaminemine ja õiged investeeringud ehk keskendumine taastuvatele energiaallikatele ja kütteõli minimaalne kasutamine on Kuressaare Soojusest teinud Eesti ühe kõige väiksema süsinikujäljega energiaettevõtte. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare Soojuse Kalevi tänava kombijaamas valmib peagi suitsugaaside elektrifilter, tänu millele saab linnaõhk senisest veelgi puhtam.

Filtri rajamine tuli päevakorda atmosfääriõhu kaitse seaduse tõttu, mille Eesti võttis Euroopast üle. Keskmise võimsusega põletusseadmetele (kuni 50 MW) on kehtestatud õhusaaste piirväärtused, mille raamesse tootja peab mahtuma ja selleks tuleb ehitada puhastusseadmed.

Väiksematel katlamajadel on aega 2030. aastani, suurematel aga kukub tähtaeg selle aasta lõpus. Uusi põletusseadmeid ilma säärase süsteemita rajada enam ei lubata.

Tagasi üles