KÜLAVAHELOOD Meeliülendav eakate päev ja muusikapäev Sandlas ning Muhus

Copy
TANTS TEEB TUJU RÕÕMSAKS Muhu hooldekodu tegelusjuht Karin koos proua Riinaga.
TANTS TEEB TUJU RÕÕMSAKS Muhu hooldekodu tegelusjuht Karin koos proua Riinaga. Foto: Aare Laine

Oktoobrikuu esimesel päeval tähistati ülemaailmset eakate päeva, rahvusvahelist muusikapäeva ning ka omavalitsuspäeva.

Saaremaa valla eakatel oli võimalus tähtpäevi tähistada Sandla rahvamajas ja muhulased kogunesid Muhu spordihalli. Saatejuht Aare Laine annab mõlemast paigast ülevaate.

Kõigepealt Sandlasse, kus üllatusesinejaks oli ansambel Karlis Saare juhatuel. Kuulajad said nautida mitme maa muusikat. Saates kõlab esimene pala Itaaliast Raadiokuulajad saavad osa veel Mehhiko ja teiste kaugete maade laululoomingust, aga ka kodustest meloodiatest, nagu "Viire takka". Publik oli väga tänuväärne Seda kinnitas kauakestev aplaus.

Karlis Saar annab kuulajaile teada ansambli loomisest ja repertuaari valikust. Tal tuli vastata ka küsimustele, mida esitasid kontserdi kuulajad.

Anneli Õisnurm tundis heameelt, et tänavune 1. oktoober oli Sandla rahvamaja jaoks ajaloolise tähtsusega - esmakordselt võõrustas kultuuriasutus kogu Saaremaa valla eakaid ja Karlis Saare viieliikmeline ansambel tegi publiku ees suurepärase debüüdi.

Mandrimaalt oli saarlasi tervitama tulnud populaarse ansambli Suveniir aegadest end rahva südamesse laulnud Rein ja Sirje Kurg. Duett meelitas tantsupõrandale arvukalt osalejaid.

Saatejuht küsitleb Voldemar ja Anne Arvat, kes kasutasid võimalust tantsupõrandal oma oskusi näidata. Abielupaar jäi päevaga väga rahule, kiites nii korraldajaid kui esinejaid.

kokkusaamisel osalesid ka kaks eksministrit- endine kultuuriminister Raivo Palmaru abikaasa Tiiaga ja keskkonnaministri toolil istunud, praegune Saaremaa valla volikogu esimees Jaanus Tamkivi. Mõlema mehega teeb saatejuht intervjuu. Maaelu teemadel usutleb reporter Mailis Pukki Valjala mailt.

Kokkusaamise lõppedes polnud osalejad kitsid korraldajaile ja esinejaile tänu avaldamast.

Muhulased tähistasid teisipäeval ka valla taasloomise 34. sünnipäeva. Muhu spordihallis astusid publiku ette Ivo Linna ja Mihkel Mereäär. Osa kuulajaist olid Muhu hooldekodu hoolealused. Mõnedki neist istusid ratastoolis. See abivahend ei takistanud neid tantsupõrandale minemast. Lahkete hooldajate abil keerutasid nemadki valssi. Ivo Linna eestvedamisel toimus ka mälumäng. Õigesti vastanud said korraldajailt auhindu. Saalisolijate teadmised pandi proovile ka muhu murdesõnade tudmises. Päeva teises pooles teenisid eakatelt aplausi laulja, laululooja ja akordionist Peeter Dudnik, kes esines koos Mihkel Mereäärega.

Muhu valla kultuurijuht Kätlin Saarkoppel tundis saalisviibijate üle vaid heameelt, öeldes, et jõudumööda võtavad aktiivsed vanahärrad ja -prouad osa nii taidlus-kui sporditegevusest.Oma muljeid avaldavad kuulajatele elupõline meremees Uno Toom, aastakümneid inseneride meeskooris laulnud, nüüdne Muhu segakoori laulja Indrek Tiidemann, Inna Sooäär Soonda külast, pillimees Mihkel Mereäär ja laulja Ivo Linna.

Pärastlõunal võtsid heatujulised eakad nii Sandlast kui Muhu spordihallist ette kodutee, meenutamaks toredat päikeselist päeva, kus said nautida head muusikat ja ka tantsida.

Tagasi üles