TEHNIKA Vana malmradikas tasuks kindlasti asendada tõhusama kütteseadmega

Copy
Küttepaneel või -torn soojendab kauginfrapunakiirguse abil mitte otse õhku, vaid soojus salvestub pindades. “Sel moel hoiab energiat kokku,” märgib Jaak Berens, demonstreerides paarkümmend kilo kaaluvat keraamilist küttepaneeli.
Küttepaneel või -torn soojendab kauginfrapunakiirguse abil mitte otse õhku, vaid soojus salvestub pindades. “Sel moel hoiab energiat kokku,” märgib Jaak Berens, demonstreerides paarkümmend kilo kaaluvat keraamilist küttepaneeli. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kütteperiood on taas pihta hakanud. Üks võimalus, kuidas kodu soojemaks saada, on soetada uus kütteseade. Nende valik on tänapäeval aga väga lai – tagasihoidliku välimusega radiaatoritest pilkupüüdva disainiga ja energiasäästlike infrapunakütteseadmeteni.

Enamik praegustest täiskasvanutest on ehk tuttavad malmist või terasest ribiradiaatoritega, mida kasutatakse kaug- või keskküttesüsteemides.

“Malmradikas on kõige kehvem radiaator, mis üldse olla saab, kuna sealt ei tule soe välja,” ütleb ESPAK Kuressaare ehituskaupluse klienditeenindaja Jaak Berens.

Tagasi üles