168 TUHAT EUROT KELMIDELE Saarlased sularaha pakiautomaati ei vii - pigem tehakse ülekandeid

Copy
ÄRA USU KÕIKE. Politsei sõnul on hetkel taas levinud politseile varemalt tuttav tüssamise viis, kus inimesed saavad kõnesid juskui oleks nende lähedane välismaal hädas ning palutakse raha üle kanda.
ÄRA USU KÕIKE. Politsei sõnul on hetkel taas levinud politseile varemalt tuttav tüssamise viis, kus inimesed saavad kõnesid juskui oleks nende lähedane välismaal hädas ning palutakse raha üle kanda. Foto: Konstantin Sednev

Saarte Hääle poole pöördus hiljuti Omniva Kuressaare postkontoris järjekorras oodates kummalist sularahatehingut pealtnäinud klient. Teda pani muretsema, kas Kuressaare vanaprouad langevad endiselt välismaa hurmurite küüsi ning saadavad neile raha.

"Nägin postkontoris järjekorras seistes pealt olukorda, kus üks vanaproua tahtis suurt summat sularaha saata. Tähelepanu köitis olukord just seetõttu, et postitöötaja küsis mitu korda, kas proua on päris kindel, et ta soovib seda tehingut vormistada," kirjeldas Krista (nimi muudetud – toim) veidi aega tagasi Kuressaare postkontoris nähtut. Kristale tundus, et see ei olnud esmakordne niisugune olukord ei postkontori teenindajale ega vanaprouale.

Kuna Krista on kuulnud, et vanemad prouad langevad kergesti kelmide küüsi, jäi nähtu teda kriipima. "Neid nägusaid USA sõjaväekindraleid, kes hakkavad mesijuttu ajama ja seejärel küsivad suuri summasid, lubades külla tulla, aga siis kaotavad rahakoti, on ju terve sotsiaalmeedia täis," teab Krista. "Kas tõesti inimesed vaatamata hoiatustele ikka veel nende küüsi langevad?"

Tagasi üles