TEE-EHITUS: kümned kilomeetrid uusi mustkatteid

Andres Sepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liina Õun

Saaremaa vallavalitsus kavatseb tänavu panna vallateedele ligi poolsada kilomeetrit uut mustkatet, lisaks tehakse enam kui kolmekümnel kilomeetril vanade mustkatete ülepindamist ja 60 kilomeetri ulatuses kruusateede remonti.

Saarte Hääl toob lugejani vallavalitsuses enam kui pool aastat ettevalmistatud teede investeeringu kava, mida seni on tutvustatud ja kooskõlastatud osavallakogude istungitel. Ehkki ka vallaeelarve on volikogus vastu võetud ja tee-ehitusperiood mõne kuu pärast algamas, ei ole kava ka veel praegu lõplik. Näiteks võib lisanduda veel umbes kuus kilomeetrit mustkatteid erateedele erinevates Saaremaa piirkondades, kuid enne tuleb ära oodata sundvalduse seadmise protsessi tulemused.

Ehkki ka vallaeelarve on volikogus vastu võetud ja tee-ehitusperiood mõne kuu pärast algamas, ei ole kava ka veel praegu lõplik.

Samuti ei ole vallavalitsus veel valmis avalikustama 2019. aastal toimuva teedeehituse kogumaksumust, sest ka lõplik kruuskatete uuendamise maht sõltub hangetel kujunevast hinnast ja lepingute sõlmimisest.

Graafikas on Saaremaa piirkondade kaupa toodud teelõigud, mida on plaanis remontima hakata. Numbrid näitavad teelõikude pikkust ja juhul, kui tee nimetuses ei sisaldu asustusüksuse nime, on see lisatud sulgudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles