Jääpurjetajad tõid hooaja viimaselt võistluselt medalid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DN-KLASS: Jahid on võistluseks rivistunud.
DN-KLASS: Jahid on võistluseks rivistunud. Foto: Saaremaa Merispordi Selts

Läänemaal Topu lahel sõideti nädalavahetusel selle hooaja viimased jääpurjetamisvõistlused, kui selgitati parimad Eesti karikavõistluste kolmandas etapis.

Ilmastikuolud ei olnud kerged, laupäeval jäid sõidud tuule puudumise tõttu üldse tegemata ja pühapäeval puhus tuul lausa 7 m/s. Jääpurjetamise rada oli raske ja jää pehme, võistluste ajal hakkas ka vihma sadama. Hoolimata keerulistest ilmastikutingimustest toodi erinevatest klassidest koju kokku neli medalit.

DN juunior (16–21-aastased) klassis võidutses Rasmus Maalinn (Pärnu jahtklubi), järgmised kohad kuulusid aga Saaremaa Merispordi Seltsi (SMS) noortele, teise koha sai Daniel Rüütel ja kolmanda Joosep Laus, Karl Ader oli kuues.

DN-klassi üldarvestuses oli esimene Joonas Kiisler (Haapsalu jahtklubi), teine Rasmus Maalinn, kolmas lätlane Gunars Rozenbergs. SMS-i jääpurjetajad: Daniel Rüütel 5., Kevin Grass 6., Joosep Laus 8., Karl Ader 13.

KOLM PAREMAT: DN juunior klassi esikolmik Daniel Rüütel (SMS), Rasmus Maalinn (Pärnu jahtklubi) ja Joosep Laus (SMS).
KOLM PAREMAT: DN juunior klassi esikolmik Daniel Rüütel (SMS), Rasmus Maalinn (Pärnu jahtklubi) ja Joosep Laus (SMS). Foto: Saaremaa Merispordi Selts

Ice-Optimisti klassis tuli esimeseks Angeliina Õunap (Pärnu jahtklubi), SMS-i poiss Artur Ader oli teine ja kolmas Romi Safin (Kalevi jahtklubi). SMS-i poistest oli Henri Lember 5., Sten Mägi 7.

Jääl olid ka Monotüüp-XV kaks vaprat paatkonda: esimesed Ants Haavel (SMS) - Andres Laul (Kalevi jahtklubi), nende järel Olev Oolup - Andres Padu (jahtklubi Dago).

Sellega on jääpurjetajatel hooaja võistlused lõppenud, ees on veel kokkuvõtete tegemine ning karikate jagamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles