Saaremaa kvaliteedimärk sarnaneb gruusia mündi tagaküljega

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Endine Saare maavanem Toomas Kasemaa jagab sotsiaalmeedias pilti, kus on kõrvutatud Saaremaa kvaliteedimärki ja sellega sarnast Gruusia mündi tagakülge.

„Saaremaa kaubamärk ja gruusia raha. Kumb on kumb? Õigele vastajale südamlik käepigistus!“ kommenteerib ta ise oma postitust.

2013. aastast Saremaa kvaliteedimärgina kasutusel olnud „tiivik“ näeb välja nagu Gruusia 1-, 2-, 5-, 10- ja 20-tetriste müntide tagakülge ilustav päikese sümbol borjgali.

Saaremaa märgi kujundanud Ain Vares ütles Saarte Häälele, et ei ole Gruusias käinud ega sealseid rahasid näinud. Samas nentis ta, et lihtsate kujunditega kipub nii olema, et neid nö avastatakse erinevates paikades ikka ja uuesti.

Vares kujundas kvaliteedimärgi Saaremaa arenduskeskuse tellimusel varem valmis meisterdatud nn Saaremaa brändimärgist, eemaldades sellelt silma ja lainete kujutised ning seda lihtsustades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles