Saaremaakera pitsarestoran vaidluses õigust ei saanud

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivse  tähendusega.
Foto on illustratiivse tähendusega. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Saaremaa vald ei rahuldanud aasta alguses Kuressaares Lossi tänaval tegevuse peatanud pitsarestorani Saaremaakera vaiet, milles muu hulgas süüdistati vallavalitsust tegevusetuses.

Ettevõtte hinnangul ei ole nende tegevuse peatamise nõue õigustatud, kuna restoran on vaid rentnik. Valla hinnangul ei olnud valla ehitusspetsialisti aasta alguses saadetud kiri mitte teade tegevuse lõpetamise kohta, vaid teade selle kohta, et ettevõtte hoonel puudub kasutusluba, mistõttu ei tohi selles tegutseda. Nüüd on toimunud mitmeid koosolekuid, kus ettevõttele on antud tingimused, mille täitmise korral on vallavalitsus valmis väljastama uue ajutise kasutusloa kolmeks aastaks.

Ettevõtte hinnangul on vald aga ise aktsepteerinud seda, et nende tegevus toimus kasutusloata hoones. Näiteks andis vallavalitsus loa samas Lossi 17 asuvas hoones kontserdi korraldamiseks. Valla kinnitusel ei pea nemad teadma, milliseid lepinguid rentnikud sõlmivad ja kes millises hoones allüürnikke peab.

Samuti süüdistas Saaremaakera valda tegevusetuses järelevalve osas. Ettevõtte arvates peab vald kontrollima kasutusloa olemasolu ja tagama, et hoonet kasutatakse selleks ettenähtud viisil.

Saaremaa vallavalitsus sellega ei nõustu. Nende hinnangul on see ikkagi omaniku ülesanne. Saaremaa vallas ei jõutaks jälgida kõikide ajutiste kasutuslubade tähtaegu. Kui keegi kaebab, siis kontrollitakse ning antud juhul just naabri kaebuse peale kasutusloa mitmeaastane aegumine ja ehitiste ebaseaduslikkus selgusidki.

Eelmise aasta lõpus pitsarestoranis toimunud Beebilõusta kontserdi liigse lärmakuse peale kaebuse esitanud naabermaja elanike algatatud uurimise tõttu vallavalitsus avastaski, et hooned on ebaseaduslikud. Vallavalitsus on esitanud mitmeid nõudeid, mille täitmiseks Saaremaakera teadaolevalt tegutseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles