Saared said juurde tosin priitahtlikku päästjat

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: pxhere.com

Pühapäeval sai Saaremaa juurde tosin vabatahtlikku päästjat – kümme pritsumeest ja kaks pritsunaist.

Selleks läbisid huvilised vabatahtliku päästja 36-tunnise II astme koolituse, mida päästeamet vabatahtlikele regulaarselt korraldab.

16.–17. märtsini ja 23.–24. märtsini Kuressaare päästekomandos toimunud koolitusel osalesid Saaremaa vabatahtlikud päästjad Valjala, Salme, Leisi, Muhu, Mustjala ning Kõrkvere vabatahtlikust päästekomandost.

Vabatahtlikuks päästjaks saamiseks on vaja läbida kõigepealt 16-tunnine esimese astme õpe, kus omandatakse päästja tööks vajalikud algteadmised ja oskused, kuid väljakutsetel käiakse koos teiste päästjatega, mitte iseseisvalt.

Vabatahtliku päästja 36-tunnise teise astme õppe läbijad õpivad tegema tulekustutustöid, kasutama päästevarustust ja -tehnikat, samuti omandavad nad teadmised eriohtude korral reageerimiseks ning kõik muu vajaliku päästesündmustele reageerimiseks.

“Pärast teise astme koolituse läbimist on vabatahtlikul päästjal õigus reageerida iseseisvalt väljakutsetele ning tegeleda päästesündmustega,” ütles Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles