Laevakompanii kaotas kohtus laevahankevaidluse

Saarte Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Saarte Hääl

Neljapäeval jõustus Harju maakohtu määrus, millega jäi läbi vaatamata Vjatšeslav Leedole kuuluvate firmade hagi, mis nõudis Tallinna Sadamalt kahjutasu väidetava ärisaladuse kasutamise eest suursaarte parvlaevahankes.

Maakohus jättis 8. märtsil tehtud ning nüüd jõustunud määrusega Leedo ettevõtete AS Saaremaa Laevakompanii ja OÜ Väinamere Liinid hagi Tallinna Sadama tütarettevõtete OÜ TS Laevad ja OÜ TS Shipping vastu läbi vaatamata, sellega loeti kohtuvaidlus lõppenuks, teatas riigifirma börsile.

Kohus jättis hagiavalduse läbi vaatamata, kuna hagejad ei tasunud tähtajaks eeldatavate menetluskulude katteks kohtu määratud tagatisi kokku summas 14 000 eurot.

2017. aasta 17. novembril võttis Harju maakohus menetlusse Saaremaa Laevakompanii ja Väinamere Liinide esitatud hagi OÜ TS Laevad ja OÜ TS Shipping vastu väidetava ärisaladuse kasutamisega Saaremaa ja Hiiumaa liinidel sõitjate üleveoteenuse riigihankel osalemisel põhjustatud kahju hüvitamiseks kokku summas 23,8 miljonit eurot.

Tallinna Sadama juhatus koos kohtuasja õigusnõustajaga on vaidlust hinnanud perspektiivituks ning kontsern ei ole võimaliku nõude katteks reservi moodustanud. Seetõttu ei ole Tallinna Sadama hinnangul hagi läbivaatamata jätmisel ja kohtuasja lõppemisel mõju kontserni finantsnäitajatele, lisas riigifirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles