Muhu sai lõpuks lastekaitsespetsialisti

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MUHU JUURTEGA Rannarüütel on üles kasvanud mandril. “Minu lapsepõlvesuved möödusid suures osas aga Muhumaal Tamse külas – seal Oru talus on mu vanaema sünnikodu,” rääkis Mirjam Helena. “Sellest ajast, mis lapsena Muhus veetsin, on mul väga ilusad mälestused.”
MUHU JUURTEGA Rannarüütel on üles kasvanud mandril. “Minu lapsepõlvesuved möödusid suures osas aga Muhumaal Tamse külas – seal Oru talus on mu vanaema sünnikodu,” rääkis Mirjam Helena. “Sellest ajast, mis lapsena Muhus veetsin, on mul väga ilusad mälestused.” Foto: Erakogu

Pärast kahe konkursi ebaõnnestumist sai Muhu vallavalitsus lastekaitsespetsialisti – Muhu juurtega Mirjam Helena Rannarüütlil oli esmaspäeval esimene tööpäev.

Muhu vald oli lastekaitsespetsialistita mullu oktoobrist, mil poole kohaga töötanud lastekaitsespetsialist, kes tegutses ka sotsiaalpedagoogina, kooli väikeklassi õpetajaks läks.

“Pärast tema lahkumist korraldasime kaks konkurssi, aga need ei õnnestunud,” nentis Muhu vallavalitsuse sotsiaalnõunik Triin Valk. “Ilmselt polnud meie pakutud pool ametikohta atraktiivne võimalus.” Äsja tööle asunud Mirjam Helena Rannarüütel on aga täiskohaga lastekaitseametnik. Kokku esitati konkursile kuus avaldust, vestlusele kutsuti kolm kandidaati.

Mirjam Helena Rannarüütel tuli Muhusse tööle Tallinnast, kus on tegutsenud lasteaiaõpetaja, lasteaia liikumisõpetajana, kooli esimese astme kehalise kasvatuse õpetajana ning treenerina.

Tallinna ülikoolis alushariduse pedagoogiks õppinud Rannarüütel leiab, et lastekaitsespetsialisti töö küll erineb õpetajaametist, ent mitte väga palju. “Õpetajatöö kogemus annab mulle selle nii-öelda põhja ja toetab mu tööd lastekaitse alal,” lausus ta. “Paljud lastega seotud murekohad on ju näha ka õpetajaametis olevale inimesele – millised need probleemid ja raskused on ning kust need alguse saavad.”

Rannarüütli sõnul on just ennetustöö see, millega ta tahab põhjalikumalt tegelda.

Sügisest plaanib Mirjam minna õppima magistrantuuri sotsiaalpedagoogika ja lastekaitse eriala. “Niikaua tuleb mul hakkama saada koolituste abiga,” lausus ta.

Mirjam Helena Rannarüütel on nelja lapse ema. “Mu vanim laps on juba 21-aastane ja oma elu peal, vanuselt järgmine käib 10. klassis ja eelistas õppida Tallinna gümnaasiumis,” rääkis ta.

Pere kaks nooremat last õpivad aga Muhu põhikooli 1. ja 3. klassis.

“Praegu elame Liival valla pakutud korteris,” ütles Mirjam Helena Rannarüütel. “Tulevikus on aga kindlasti kavas leida koduks mõnus talu metsatukas.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles