Abruka rahvas tahab varupaati endale

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abruka saarel.
Abruka saarel. Foto: Abruka.ee

Abruka saare kogukond soovib Abruka laevaliini asenduspaati Salme, mille Saaremaa vald kavatseb enampakkumisel maha müüa, oma käsutusse.

Abruka külavanem Eva Kips ütles, et lappajapaadi Salme üleandmine Abruka külaseltsile aitaks suurendada saarerahva liikumisvabadust. Paati saaks kasutada inimeste sõidutamiseks riiklikel pühadel, mil liinilaev reeglina ei sõida, ja paljudel muudel juhtudel. Näiteks on aprillis saarele talgutele tulemas 15 naiskodukaitsjat ja kodutütart ning lappaja oleks selliste reiside tegemiseks edaspidi igati õige sõiduriist. Kips kinnitas, et lubadega paadijuhtidest Abrukal puudust pole. Seoses Saarte Hääles möödunud nädalal ilmunud artikliga “Abruka varupaat läheb müüki” tunnevad abruklased huvi, kas ja millistel tingimustel oleks vallavalitsusel võimalik paat saare kogukonnale anda.

Abivallavanem Jüri Linde ütles möödunud nädalal Saarte Häälele, et sel aastal Salme enam liinile ei tule ning vald kavatseb paadi enampakkumise korras müüki panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles