Noor fänn ohverdas särgi eest taskuraha (1)

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JESS! Lisandra Lehtjärv koos oma lemmikmängija Rauno Tammega.
JESS! Lisandra Lehtjärv koos oma lemmikmängija Rauno Tammega. Foto: Irina Mägi

Üheksa-aastane Lisandra Lehtjärv pakkus Saaremaa ja Rakvere võrkpallimeeskondade mängu vaheajal Kuressaare haigla sünnitusosakonna toetuseks korraldatud oksjonil oma lemmikmängija Rauno Tamme autogrammidega mängusärgi saamiseks oma taskurahast 270 eurot.

Lisandra isa Boris Lehtjärv ütles, et see oli tütre soov ja tema oma taskuraha. “Ta võttis mängule kaasa 350 eurot, sest Rauno Tamme on tema lemmikmängija,” rääkis Lehtjärv. “Lisandral oli kindel soov see särk endale saada, kuna vanemal õel Marellel on kodus Eddie Rivera särk. Nii on loogiline, et Lisandra tahtis ka endale midagi samaväärset.”

Boris Lehtjärve sõnul ütles Lisandra pühapäeval kohe oksjoni algul, et pakume oma 350 eurot ära. “Ma soovitasin tal rahulikult võtta, sest eelmise särgi hinnaks kujunes 270 eurot. Aga kõike ei pidanudki välja käima ja särgi saime kätte,” lausus isa Boris.

Reedel oli mängu vaheajal oksjonil Sam Boehmi autogrammidega mängusärk, mille ostis 270 euro eest klubi üks suuremaid fänne Andres Käsper. “Ega ma seda summat särgi pärast välja käinud, tegin ikka rohkem heategevust, sest eks meie peregi ole seal sünnitusosakonnas olnud,” sõnas ta.

Saaremaa Võrkpalliklubi mänedžer Hannes Sepp ütles, et klubi võttis ettepaneku projektis kaasa lüüa meeleldi vastu. “Meie jaoks oli positiivne, et see puudutas just Saaremaad,” lausus Hannes Sepp, lisades, et loomulikult ei saa seda teha igal mängul, aga aastas korra on see võimalik.

Nii pani klubi omalt poolt oksjonile mängijate Rauno Tamme ja Sam Boehmi mängijate autogrammidega särgid ning mõlema eest pakuti lõpuks 270 eurot. Klubi ise toetas ettevõtmist läbi hooaja mängijate trahvidest ja muudest vahenditest kogunenud 555,55 euroga.

“Ma arvan, et inimesed tulid hästi kaasa ja igaüks panustas vastavalt oma võimalustele,” märkis Hannes Sepp. “Võib rahul olla. Seda, et mõlema särgi eest saab 270 eurot, ma ei uskunud ja pigem arvestasin 100 euroga.”

Eestimaa sünnitusmajade toetusfondi tegevjuht Raili Friedemann ütles, et koos oksjoni ja annetustega koguti Kuressaare spordihoones kahel päeval toimunud mängude ajal 2125 eurot, millesse pealtvaatajad panustasid 1030 eurot. “Meie eesmärk on parandada sünnitusosakonna võimalusi ja elavdada sünnitamist Saaremaal,” rääkis Friedemann.

Eestimaa sünnitusmajade toetusfondi kampaania, mille eesmärk on osta Kuressaare haigla sünnitusosakonnale 29 000 eurot maksev vastsündinute elustamislaud, kestab 1. aprillist 1. juunini. Hetkel on kogutud summa 7729 eurot. Annetusi saab teha veebilehel aitaalustadaelu.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles