Kogudus ja külaaktivistid plaanivad tõllakuuri kogukonna keskuseks teha

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püha kiriku pastoraat.
Püha kiriku pastoraat. Foto: puha.eelk.ee

Püha Jakobi kogudus taotleb Saaremaa vallavalitsuselt toetust, et teha korda koguduse endine tõllakuur ning avada seal koos MTÜ-ga Pihtla Lapsed noortekeskus ja külarahva kooskäimise koht.

“Mõtted ja plaanid noortekeskuse ja kooskäimise koha rajamiseks meil tõesti on,” tunnistas MTÜ Pihtla Lapsed juhatusse kuuluv Katrin Kalle, lisades, et teemat arutati ka 1. aprillil Pihtla ja Püha külakoosolekul. “Kindlasti aga saame veel kokku, et need asjad täpsemini läbi rääkida, kuidas me igapäevast elu seal keskuses korraldama hakkame.”

Kalle sõnul pole lähikonna noortel ja külarahval seni õiget kooskäimise kohta olnudki. “Loomulikult saab endises raamatukogu ja postkontori hoones asuvas Nögese kohvikus korraldada igasugu üritusi, aga see hoone on eraomanduses ja külamaja funktsiooni ta kõigi jaoks ei täida,” rääkis Kalle.

Kiriku kõrval asuv tõllakuur on selleks otstarbeks tema hinnangul aga ideaalne. “See hoone asub ägedas kohas, seal on ruumi, saab korda teha köögi ja saali, tingimused on väga head,” loetles Kalle. “Kuna tõllakuur asub Soobiku avastusteraja lähedal, saab seda kasutada ka matkade korraldamisel.”

Püha kiriku kõrval asuvat mälestist korda teha sooviv kogudus taotleb vallavalitsuselt 11 469 eurot pühakodade parendamise toetust omafinantseeringu katmiseks. Tööde kogumaksumusest, üle 51 000 eurost ligi 39 500 oleks kaasfinantseering.

Kavas on ka Püha laagrikeskusena kasutatava tõllakuuri katuse ja WC remont, köögiremont, köögitehnika ja köögimööbli, õhksoojuspumba paigaldamine.

Kaasfinantseerija ja koostööpartnerina on koguduse taotluses nimetatud LEADER-i projektitoetusi jagav Saarte koostöökogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles