Saaremaa vald küsib riigilt 30 000 eurot Bellingshauseni monumendi rajamiseks (10)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Saaremaa merekultuuri seltsi tegevust vedav Rein Sepp näitab, kus võiks Bellingshauseni monument olla.
Saaremaa merekultuuri seltsi tegevust vedav Rein Sepp näitab, kus võiks Bellingshauseni monument olla. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus palub kultuuriministeeriumil eraldada Saaremaa muuseumi sihtasutusele 30 000 eurot admiral von Bellingshauseni mälestusmärgi rajamise toetamiseks.

Taotluses märgitakse, et mälestusansambli püstitamise esialgne hind on 110 000 eurot. “Hind on suhteliselt kõrge, kuid võttes arvesse selle mehe suuravastuse – terve maailmajao avastamist – ja mälestusmärgi tähtsust ka tulevastele põlvedele, ei ole see summa nii ulmeline,” tõdeb taotluse allkirjastanud abivallavanem Helle Kahm.

Mälestusansambli asukohaks on valitud Saaremaa muuseumi merepoolse sissekäigu vahetus läheduses asuv vallale kuuluv maatükk. Vallavalitsus palub kultuuriministeeriumilt toetust mälestusansambli rajamiseks Saaremaa muuseumi eelarve kaudu 30 000 eurot, millele vallavalitsus lisab samuti 30 000 eurot. 

Hind on suhteliselt kõrge, kuid mitte ulmeline.

- Helle Kahm

Viimasest on 12 310 euro ulatuses juba kulutusi tehtud: projekteerimine 5196 eurot, kujundus 600 eurot, mälestusmärgi kavandi stipendium 1000 eurot. Hetkel on kavandamisel mälestusmärgi eeltähistus (maksumus 2975 eurot) ja reklaamikampaania 2539 eurot).

Bellingshauseni mälestusmärk ja mälestusansambel on kavas avada 2020. aasta suvel, et ühtlasi tähistada 200 aasta möödumist maakera viimase mandri, Antarktise avastamisest.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles