Pöidel hakatakse kooli eest võitlema

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osavallakogu juht Õnne Sööt märkis, et kogukond näeb kooli ka tulevikus.
Osavallakogu juht Õnne Sööt märkis, et kogukond näeb kooli ka tulevikus. Foto: Tambet Allik/Saarte Hääl

Pöide osavallakogu võtab lähiajal tihedama arutluse alla Tornimäe põhikooli jätkamise võimalused, et mitte jõuda kooli sulgemiseni. 

Osavallakogu ja teenuskeskuse esindajate kolmapäeval toimunud kohtumisel kogukonnaga jõuti selleni, et järgmisel osavallakogu koosolekul moodustatakse töögrupp, kes hakkab tegelema kooli tulevikuga.

Osavallakogu juht Õnne Sööt märkis, et kogukond näeb kooli ka tulevikus. “Kogukonna mõte on ikkagi see, et meil oleks kohapeal kool olemas ning me peame hakkama selle eest võitlema,” ütles ta.

Söödi sõnul tuleks selgeks teha, millised on prognoosid laste osas ning millisena tahab kogukond praegu 44 õpilasega Tornimäe põhikooli näha. Tuleb kaaluda võimalusi, kas jätkata põhikooli, kuueklassilise kooli või lasteaed-algkoolina või on hoopis muid variante.

Koolijuht Raili Nõgu ütles, et lõpliku otsuse kooli tuleviku osas teevad ju ikkagi lapsevanemad. Ta lisas, et paraku on lapsevanemad juba paar aastat oma käitumisega näidanud, et eelistavad kooli, kus on kõik võimalused kompleksselt koos. Tornimäe puhul siis Orissaaret. Nõgu sõnul on peamiseks põhjuseks toodud ebakindlus, mis saab Tornimäe koolist tulevikus. “Siis pannakse laps igaks juhuks juba teise kooli,” rääkis ta. “Sellega mõjutavad nad aga meie saatust.”

Nii Õnne Sööt kui ka Raili Nõgu kinnitasid, et esmalt püütakse oma kooli osas ise selgust saada ning siis arutatakse teemat ehk ka teiste Ida-Saaremaa piirkondadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles