Mees viskas politseinikule rahakoti näkku ja läheb 11 kuuks vangi

Andres Sepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei pressiesindaja teatel viskas Kaido eesruumis ametikohustusi täitvat 26-aastast politseinikku rahakotiga, põhjustades sellega mehele füüsilist valu.
Politsei pressiesindaja teatel viskas Kaido eesruumis ametikohustusi täitvat 26-aastast politseinikku rahakotiga, põhjustades sellega mehele füüsilist valu. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kuressaare kohtumajas mõisteti eile reaalne 11 kuu pikkune vanglakaristus 54-aastasele Kaidole, kes oli päev varem visanud politsei arestimajas politseinikule kopsaka rahakotiga vastu nägu.

“Mees toodi arestikambrisse kainenema. Kui temalt hakati isiklikke asju hoiule võtma, muutus ta agressiivseks, tegi politseiniku suunas löögiliigutuse ja viskas kopsaka rahakoti politseinikule näkku,” ütles ringkonnaprokurör Rainer Amur.

Ta nentis, et kuriteo esimene ja olulisem pool on agressiivne vastuhakk politseinikule ning teine pool see, kui palju suudab purjus mees temaga tegelevale ametnikule valu või vigastusi tekitada.

“Süüdistatav kannab varasema kuriteo eest tingimisi karistust, seetõttu läheb politseiniku ründamine kalliks maksma,” nentis prokurör Amur.

Kaido sai süüdistuse kiirkorras. Kolmapäeva lõuna paiku viisid politseinikud ta Kuressaare politseijaoskonna arestikambrisse. Politsei pressiesindaja teatel viskas ta seal eesruumis ametikohustusi täitvat 26-aastast politseinikku rahakotiga, põhjustades sellega mehele füüsilist valu.

Juba eile saatis prokuratuur mehe kohtu alla ja kohus mõistis ta võimuesindaja suhtes vägivalla tarvitamises süüdi. Karistuseks kaks kuud ja 11 päeva vangistust, kuid seda suurendab Pärnu maakohtu eelmise aasta 13. juuli kohtuotsusega mõistetud karistuse ärakandmata osa. Kokku liitkaristuseks 11 kuud vangistust.

Kohtunik Kristel Pedassaar leidis, et suurt valu politseinikule toimiku materjalide põhjal ei põhjustatud, kuid rünnak oli ja seega on ka kuritegu õigesti kvalifitseeritud. Kohtulahendi jõustumise järgselt teatab kohus, millal ja millisesse vanglasse peab Kaido karistuse kandmiseks ilmuma. Süüdistatav peab tasuma ka 465 euro suurused menetluskulud. Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Pärnu maakohtu pressiesindaja Jaanika Lusti ütles Saarte Häälele, et kohtus avaldas mees kahetsust ja tunnistas oma süüd. Eelmise kohtuotsusega määratud töötunnid on ta vastavalt graafikule teinud, kuid alkoholist ei ole suutnud loobuda. Mees lubas pärast karistuse kandmist tööle asuda.

Eelmise aasta juulis karistas Pärnu maakohus Kaidot selle eest, et täpselt aasta varem naabrimehe peksmise eest karistatuna sisenes ta ebaseaduslikult võõrasse eluruumi ja tungis kallale elutoa diivanil istunud inimesele. Ohver sai peksu tagajärjel tervisekahjustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles