Väärikate ülikool on mõtetega juba uues õppeaastas

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TUNNISTUS KÄES: Maie Meius (paremal) annab Saaremaa väärikate ülikooli 2018/2019 hooaja eduka läbimise tõendi Pilvi Mägile.
TUNNISTUS KÄES: Maie Meius (paremal) annab Saaremaa väärikate ülikooli 2018/2019 hooaja eduka läbimise tõendi Pilvi Mägile. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Eile kaheksanda hooaja lõpetanud Saaremaa väärikate ülikool on juba ette valmistanud järgmise õppeaasta, mis ei tule mitte vähem huvitav kui eelmised.

“Mulle väga meeldis see õppeaasta,” kiitis väärikate ülikooli projektijuht Maie Meius. “Loenguprogramm sai ellu viidud nii, nagu plaanitud. Emotsioonid kohtumistelt lektoritega olid meeldejäävad,” lausus ta.

Eile anti lõppenud hooajal loengutes osalenutele üle TÜ väärikate ülikooli tõendid. Kokku on lõputunnistuse saajaid 213, nende hulgas 80, kes lõpetas n-ö cum laude ehk ei puudunud ühestki loengust. Tõendi saavad ka 13 õpilastele suunatud Ö-ülikoolis osalenut.

Õppureid tervitasid TÜ elukestva õppe keskuse juhataja Tiia Ristolainen ja Saaremaa vallavanem Madis Kallas, meeleoluka etteaste tegi Saaremaa ühisgümnaasiumi 102. lennu kabareetrupp.

Lõpuaktuse õied on alles värsked, kuid ülikooli korraldajate mõtted on juba järgmises aastas. Meius kinnitas, et uus hooaeg tuleb sama sisukas ja põnev nagu kõik eelnenud. Enamiku lektoritega on kokkulepped olemas, täpsustada on vaja veel teemad ja loengute kuupäevad.

Väärikate ette on järgmisel õppeaastal lubanud tulla multitalent Toivo Niiberg, kes on kodus nii psühholoogias kui ka taimeteaduses, Tallinna ülikooli palju reisinud ja väga laia silmaringiga õppejõud Mart Reimann, loodusemees Juhani Püttsepp, kes räägib Eesti rahvusmaastikest, ja Marina Kaljurand, kelle teemaks on loomulikult diplomaatia ja poliitika.

Saaremaalt pärit Varje Malsroos räägib pärimuskultuurist, professor Mihkel Zilmer tervislikust toitumisest, Ivo Juurvee teemaks on riigi julgeoleku küsimused, psühholoog Pille Kriisa räägib aga sellest, kuidas mitte mõista noori. 

Mitu loengut on seotud tähtpäevadega. Kuna tuleval aastal möödub 100 aastat Tartu rahu sõlmimisest, siis tuleb sellest rääkima Trivimi Velliste, Enn Kaup kõneleb aga Antarktikast, mille avastamise 200. aastapäeva 2020. aastal tähistatakse.

Lisaks eelnimetatuile on lektoriks lubanud tulla ka Igor Gräzin ja Priit Kuusk alias Wend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles