KG robootikud sõidavad võistlema kängurute maale

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: unsplash.com/Dan Freeman

Kuressaare gümnaasiumi robootikatiim sõidab juulis Austraaliasse oma teadmisi-oskusi proovile panema.

“Kuressaare gümnaasiumi robotiklubi võistkonnad KG Klemm ja Mõlk on kõrgelt auhinnatud ja Eesti paremikku kuuluvad robootikavõistkonnad, kes on oma seniste tulemustega korduvalt tõestanud, et nad väärivad seda õigust esindada Eestit, Saaremaad ja oma kooli,” ütles noorte robootikute juhendaja Olle Arak.

KG Klemm ja Mõlk kandideerisid eelmise aasta sügisel õigusele osaleda rahvusvahelisel FLL-võistlusel. Kuna FLL-i korraldajad Eestis said Austraalias toimuvale võistlusele FIRST® LEGO® League Asia Pacific Invitational kaks kutset, siis anti võimalus võistlusest osa võtta just KG võistkondadele.

“Märtsis toimunud FLL-i Eesti finaalturniiril runner-up- ehk teise koha meeskonnaks valitud KG Klemm, kes oli samuti meistri vääriline, sai haridus- ja teadusministeeriumi ning MTÜ Robootika koostööst reisistipendiumi, et esindada Eestit Austraalias,” rääkis Arak. Tema sõnul sõidab KG-st kängurute maale 13 inimest – 11 õpilast ja kaks koolipoolset esindajat, kellest üks on noorte robootikute juhendaja Olle Arak.

4.–7. juulini Sidneys toimuval võistlusel tuleb võistkondadel lahendada kosmoseteemalise robotimängu ülesanded ja esitada varem ettevalmistatud projekt. Lisaks kõigele muule hinnatakse meeskonnatööd ja koostööd teiste võistkondadega.

“Kuna võistluspaik on kaugel ja reisikulud suured, siis kogume selleks jätkuvalt toetusi,” lausus Arak. Praegu kuuluvad toetajate nimekirja Saaremaa vallavalitsus, SA Innove, OÜ Al Mare Auto, OÜ Incap Electronics Estonia ja OÜ Ouman Eesti. Vallavalitsus toetab saarlaste võistkondade osalemist rahvusvahelisel võistlusel 10 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles