Liikleja arvas, et nägi linna ääres karu

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: unsplash.com

Neljapäeva hilisõhtul jagas Märgatud Saaremaal grupp Facebookis infot, et samal õhtul kella 21.15 paiku nähti Nasva ja Kuressaare linna vahelisel maanteelõigul karu tee äärest võssa jooksmas.

Info edastaja polnud ka ise päris kindel, kas ta silmad petsid või mitte. Kuna ta oli aga lugenud varasemaid lugusid, mis viitasid kahtlusele, et Saaremaal võib elada kaks karu, ei pidanud ta võimatuks, et karu võib tõepoolest siinkandis liikvel olla. “Ma ei ole loomaekspert ega tea karudest midagi, kuid igaks juhuks tahan hoiatada inimesi, kes liiguvad Tuulte Roos–Nasva või vastupidi mööda kergliiklusteed,” lisas info edastaja.

Kõnealune koht jääb Laugi jahiseltsi jahipiirkonda, ent seltsini mingit karuinfot seni jõudnud ei ole. Jahiseltsi juhatuse esimees Andrus Sepp tõdes, et viimane info jääb nädala-paari taha, kui samamoodi jagati Facebookis fotot karu käpajäljest ja kinnitati, et looma oli nähtud Uduveres.

Sepa hinnangul ei ole paanikaks mingit põhjust. Esiteks kardab karu ise inimesi rohkem ja teiseks peab laekunud info taga olema ka adekvaatne allikas. “Tuleb vaadata allikat, kes selle info annab, sest inimesed ei tunne tegelikult loomi,” tähendas Sepp. 

Samas möönis ta, et isegi kui karu ongi linna ääres liikvel, siis las tema olla. “Karu karta ei tohi! Karu kardab inimest ja inimesel pole mõtet teda karta,” kinnitas Andrus Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles