Bussihanke võitnud GoBus tuleb liinile gaasibussidega

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Valla transpordinõuniku Karl Tiitsoni sõnul alustataks vedu hetkeseisuga 1. veebruarist 2020.
Valla transpordinõuniku Karl Tiitsoni sõnul alustataks vedu hetkeseisuga 1. veebruarist 2020. Foto: Egon Ligi

Hankekomisjon tunnistas viie bussiettevõtte pakkumistest parimaks AS-i GoBus pakkumuse.

Saaremaa valla meediaspetsialist Risto Kaljuste ütles, et vallavalitsus sõlmib hanke võitjaga lepingu 14 päeva pärast korralduse vastuvõtmist juhul, kui pole esitatud vaidlustusi.

Viimased kümme aastat Ida-Saaremaa bussiliine teenindanud AS-i GoBus juhatuse liige Andrei Mändla ütles, et kõikjal maakonnas tulevad liinile uued bussid. Erinevaid liine teenindavate busside suurus sõltub busside täitumusest.

Mändla sõnul hakkavad umbes pooled bussid sõitma gaasiga, eelnevalt on bussifirmal kütuseettevõttega sõlmitud eelleping gaasitankla ehitamiseks. 

Tööjõu leidmisega Lääne-Saaremaa liinidele, kus praegu sõidab Atko, ettevõtte juht probleemi ei näinud. “Eestis on kombeks nii, et kui üks vedaja lõpetab, siis läheb enamus juhte uue vedaja juurde,” sõnas ta.

Valla transpordinõuniku Karl Tiitsoni sõnul alustataks vedu hetkeseisuga 1. veebruarist 2020. Hange on koostatud praeguse liinivõrgu teenindamiseks, mis tähendab, et suuri muudatusi seoses vedaja vahetumisega ei ole hetkel ette näha.

Saaremaa vallavalitsuse läbiviidud riigihankele “Avaliku bussiliiniveo korraldamine Saare maakonnas 2019–2029” laekus tähtaegselt pakkumisi viielt pakkujalt: Atko Bussiliinidelt, Hansa Bussiliinidelt, SIA-lt “Sabiedriskais autobuss”, GoBusilt ning ühispakkujalt OÜ ATKO Transport ja OÜ ATKO Liinid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles