Saaremaa volikogu juhid ei poolda tasuta terrasse (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lossi tänaval asuva restorani La Perla omanik William Moschella lõi eelmine aasta kopaga klaasid kokku.
Lossi tänaval asuva restorani La Perla omanik William Moschella lõi eelmine aasta kopaga klaasid kokku. Foto: Erakogu

Saaremaa vallavolikogu eestseisus ei ole päri Kuressaare ettevõtjate sooviga anda neile kohvikute terrasside rendivabastus seitsmeks aastaks, mis tooks vallale kahju ligikaudu 50 000 eurot.

Seitsme ettevõtte esindajad saatsid juba eelmise aasta augustis vallale ühispöördumise, milles teatasid, et kesklinna ehitustööd on nende tegutsemisele mõjunud halvasti ning seega soovivad nad pikaajalist rendivabastust 2019–2025. Vallavalitsus on seni nõustunud rendivabastusega ehituse ajaks.

Küsimust arutas lõpuks volikogu eestseisus ja arutelu käigus leiti, et tegemist on vallavaraga, mida ei saa nii pikaks ajaks tasuta kasutada anda. Samuti võib vallavara – kui see nii pikaks ajaks tasuta kasutada antakse – rent tulevikus tõusta. Lühiajalist rendivabastust ehitustööde ajaks aga toetatakse.

Valla meediaspetsialist Risto Kaljuste ütles, et 2017. aasta seisuga võrreldes on terrassidest vallale laekuv tulu umbes 7000 eurot aastas. See teeks seitsme aasta peale 49 000 eurot. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles