VIU käis Braille’ sünnipäeva puhul Tallinnas laulmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsel ülemaailmsel punktkirjapäeval korraldati nii Tallinnas Viru keskuses kui ka Tartus Tasku keskuses kogupereüritus. Pealinnas käis esinemas ka Saaremaa Puuetega Inimeste Koja ansambel VIU.

“Eks ta rohkem selline melu sees esinemine oli,” ütles saarlaste lauluansambliga kaasas käinud Avo Levisto, lisades, et tema ei ole kõige õigem inimene toimunust rääkima. Ometi astuti üles tervelt tunniajalise kavaga.



Viru keskuses toimunud ürituse avasid sotsiaalminister Maret Maripuu ja Tallinna linnasekretär Toomas Sepp ning Tartus riigikogu esimees Ene Ergma, riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Helju Pikhof, Tartu maavanem Esta Tamm ning Tartu abilinnapea Vladimir Šokman, teatas BNS.



Teabepäev “Braille 200” oli mõeldud eelkõige tavainimestele punktkirja ja pimedate igapäevaelu tutvustamiseks.


Punktkirja lõi 1825. aastal toona 16-aastane pime prantslane Louis Braille. Tema loodud kirjasüsteem põhineb kuue punkti kombinatsioonidel ning on loetav sõrmedega.



Eile ilmus Eestis ka Minu Margina Braille’ 200. sünniaastapäevaks kujundatud logoga mark, mille müügist kogutud rahaga toetatakse punktkirja looja majamuuseumi Prantsusmaal ja võimalusel ka nägemispuudega noorte õpinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles