Inimeste lahkus võimaldas pimedate ühingule uue ahju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saarte Hääl

Kirjutasime mõne kuu eest, kuidas Saaremaa pimedate ühing vajab hädasti uut ahju, kuna vaid nelja aasta eest ehitatud ahi osutus nii äpardunuks, et sel talvel kukkus sisse ahju lagi.

Mai alguseks on tänu heade inimeste annetustele valminud uus ahi, mis tõepoolest annab ka sooja.



Saaremaa puuetega inimeste koja juhataja Veronika Allas ja pimedate ühingu esimees Anneli Lõhmus peavad annetuste ootamatult hoogsa kogunemise põhjuseks Saare maavanema Toomas Kasemaa üleskutset raha koguda ning tol hetkel veel Oma Saare nime kandnud lehes ilmunud artiklit.


“Annetusi hakkas tulema vaikselt pärast maavanema vastuvõttu ja rohkem hakkas neid kogunema Oma Saare artikli järel,” ütles Lõhmus Saarte Häälele.



Ühtekokku annetasid helded inimesed uue ahju ehitamiseks 25 300 krooni. Veronika Allas lausus, et on annetuste hulgast suisa sõnatu ja ei jõua inimeste lahkust ära kiita. “Ma muudkui imestan, et nii lühikese ajaga pärast ahjuprobleemist rääkimist saime kokku sellise uskumatu summa. See näitab ikka inimeste ääretut abivalmidust,” oli Allas annetustest rääkides sügavalt liigutatud. Uue ahju ehitamiseks kulus kogenud ahjumeistril Martin Mägil ühtekokku vaid kaks nädalat ning pärast kuu aega kuivamist on esimesed suuremad kütmisedki edukalt seljataga.



PIK-i projektijuht Marju Saar sõnas, et peale rahaliste annetuste tegijate kuulub nende tänu ka K-Rauta kauplusele ja Jana Palule, kes andsid ehitustarbeid odavamalt, AS-ile Wienerberger ja Aivar Valgele, kes varustasid neid tasuta tellistega ning AS-ile Espak koos Kalmer Singiga, kes organiseeris ehitusmaterjalide prii transpordi.


Toetajad:

Aavo Kaimer, Ain Anger, Ain Seppik, Aita Mustis, Sven-Lennart Alpstal, Alver Sagur, Enn Meri, Kai Rannastu, Lea Torn, Lea Pool, Mai-Anne Tuuling, Sirje Salong, Terje Nepper, Tiit Sarapuu, Toomas Kasemaa, Urve Vakker, Vitali Nurk, Vilma Kippak, Õnne Varvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles