Pimedate lugemiskonverentsil tutvustatakse eurole üleminekut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saare maakonna keskraamatukogus toimub sel reedel nägemispuudega inimeste üks aasta tippsündmusi, ettelugemispäeva lugejate konverents, kus tutvustatakse muuhulgas ka euro tulekuga kaasnevat.

Nimelt on vaegnägijatele ja pimedatele valmistatud spetsiaalsed rääkivad infovoldikud, mis sisaldavad kogu vajalikku teavet euro tulekust. “Iga pimedate ühingu liige saab kohapeal sellise kaar-di,” kinnitas Saarte Häälele Eesti pimedate raamatukogu teabejuht Priit Kasepalu.



Vaegnägijatele ja pimedatele mõeldud lugemiskonverentsi Priit Kasepalu sõnul Saaremaa pinnal varem toimunud ei olegi, mistõttu on see siin tegelikult vägagi oluline sündmus. “Varem on selliseid konverentse toimunud Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis ja Haapsalus ning seekord siis Kuressaares,” tähendas ta.



Lugemiskonverentsile on oodatud kõik huvilised, nii nägemispuudega inimesed kui ka need, kelle sugulane või tuttav on pime või vaegnägija, kes ise ei saa millegipärast kohale tulla. Lisaks on konverentsile oodatud kõik raamatukoguhoidjad ja sotsiaaltöötajad. Konverentsil esinevad näiteks pime ajaloodoktor Aldo Kals ja Eesti hoiuraamatukogu peavarahoidja Kalju


Tammaru, aga ka saarlanna Ellen Teemus, kes on Saaremaa pimedate ühingus varemgi inimestele ette lugemas käinud, maakonna keskraamatukogu direktor Anu Vahter, kirjanik Lembit Uustulnd jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles