Türgi peakokad jagasid idamaise köögi saladusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saarte Hääl

Kolm päeva õpetasid türgi kokad Burak Erkan ja Hasan Tanyeri Kuressaare ametikoolis nii õpilastele kui ka köögikunsti huvilistele 17.–18. sajandist pärinevat Ottomani kööki ning tänapäevast Türgi kokakunsti nii teoreetilisest kui ka praktilisest aspektist. Koolitusest said osa võtta kõik, kes vähegi soovisid.

Ametikooli toitlustusõpetaja Ülle Tamsalu ütles, et kui ta esmaspäeval oli veel väga närviline, et kuidas kõik ikkagi sujub, siis nüüd, näinud kaugete külaliste oskusi, on ta väga rahul.



Kuressaare ametikooli toitlustuse juhtõpetaja Õile Aavik kinnitas särasilmi, et muljed on hästi vahvad. “Nende tööstiil ja töö tegemise kiirus ning kuidas nad haaravad kõike korraga. Samal ajal tehakse viite-kuute toitu,” jagas Õile Aavik positiivseid emotsioone.



Peakokk Hasan Tanyeri ütles Saarte Häälele, et ta on väga õnnelik, et tal oli võimalus siin huvilisi koolitada. “Siin on soojad ja head inimesed. Kõik on väga tore ja hästi organiseeritud,” kiitis ta.



Eile koos Hasaniga õppeköögis toimetanud noored Ene Kolk (vasakul) ja Enelis Allvee kinnitasid samuti, et neil on väga huvitav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles