Vaktsineerimisnädal ärgitas kaitsepookima

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
“Oleme teinud puukentsefaliidivastaseid süste ja isegi difteeria-teetanusesüste, mida meilt väga tihti küsima ei tulda,” rääkis dr Kairi Rohtla.
“Oleme teinud puukentsefaliidivastaseid süste ja isegi difteeria-teetanusesüste, mida meilt väga tihti küsima ei tulda,” rääkis dr Kairi Rohtla. Foto: Saarte Hääle arhiiv

Perearstide sõnul on inimeste huvi kaitsesüstimise vastu Euroopa vaktsineerimisnädalal tavalisest veidi suurem.

Terviseamet kutsub 24. aprillil alanud ja tänaseni kestval vaktsineerimisnädalal täiskasvanuid end uuesti vaktsineerima.

Salmel patsiente vastuvõtva perearsti Tiina Tarkini hinnangul on inimeste huvi vaktsineerimise vastu olnud pisut suurem kui tavaliselt.

“Palju on küsitud difteeria-teetanusevaktsiini kohta,” ütles Tarkin. “Neid aga, kes soovivad puukentsefaliidi vastu vaktsineerida, on kogu aeg käinud päris palju.”

Perearst Kairi Rohtla (fotol)sõnul on 24. aprillil alanud vaktsineerimisnädal toonud vastuvõtule tavalisest rohkem vaktsiini soovijaid. “Oleme teinud puukentsefaliidivastaseid süste ja isegi difteeria-teetanusesüste, mida meilt väga tihti küsima ei tulda,” rääkis dr Rohtla.

Perearsti sõnul on enamiku klientide vanus, kes vaktsineerimisnädalal kaitsesüstima tulid, 30 ja 50 eluaasta vahel ning rohkem on nende patsientide seas olnud naisi. “Olid ka mõned lapsed,” lausus Rohtla. “Kõige noorem vaktsiini saama tulnud laps oli nelja-aastane – temale tegime puugisüsti.”

Mai lõpuni saab end lasta puukentsefaliidi vastu vaktsineerida Saare Selveri Südameapteegis.

“Vaktsineerimisnädalal me selle võimaluse vastu tavalisest suuremat huvi ei täheldanud,” tõdes Pharma Holding OÜ Lääne piirkonnajuht Heli Pilar. Tema andmeil oli kõige rohkem vaktsiinisoovijaid aprilli algul, kui kampaania algas. “Kuu keskelt on huvi teatud määral langenud,” märkis Pilar. Eilse seisuga on Südameapteegis end vaktsineerida lasknud 119 inimest, neist 18 lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles