Mustjala festival keskendub Tüürile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest pühapäevani kõlavad alates 1995. aastast Mustjalas toimuval festivalil klassikaline muusika ja džäss. Esinejad on tunnustatud eesti interpreedid ning värvikad väliskülalised.

Täna õhtul toimub Mustjala Anna kirikus avakontsert Klaaspärlimäng Sinfonietta. Kontsertmeister Sigrid Kuulmann esitab Edvard Griegi "Süit Holbergi aegadest", Artur Kapi "Fugato ja andante cantabile" ja Pjotr Tšaikovski Serenaadi keelpillidele C-duur.

Niisiis kõlab Saaremaa põhjarannikul taas palju head muusikat. Publiku ette astuvad noored säravad tähed Mihkel Poll, Holger ja Mairo Marjamaa, Heikko-Joosep Remmel, Mari-Liis Uibo, Jelena Ossipova ja nende kõrval tuntud ning tunnustatud artistid Andres Uibo, Tanel Ruben, Arvo Leibur, Heiki Mätlik, Oksana Sinkova, Iris Oja, Aleksei Saks, Robert Jürjendal.

Väliskülalistena esinevad Norman Illis Reintamm Kanadast ja Esteban Colucci Argentiinast. Saaremaa eksootika ja kõrgkultuur sulavad kordumatuks elamuseks Mustjala kirikutes, Pidula ja Loona mõisas ning vabaõhukontsertidel Ninase puhkekülas ja rannakaitsesuurtüki laskepesas Ninase poolsaarel. Kavades leidub eri ajastute muusikat barokist tänapäevani, läbiva teemana kõlab Erkki-Sven Tüüri looming.

Väljaspool festivali põhiprogrammi tuleb koostöös Saaremaa ooperipäevadega 27. juulil rannakaitsesuurtüki laskepesas Ninasel esiettekandele Kristjan Kõrveri kammerooper "Raud-Ants". Ansamblit Resonabilis dirigeerib Andrus Kallastu, lavastaja-konsultandina voolib ooperist terviku saarlane Ott Aardam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles