Laulupäevad iga viie aasta tagant

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel toimunud üritus “155 aastat segakoorilaulu Mustjalas” tähistas 155 aasta möödumist sellest, kui toonane Mustjala õpetaja Andreas Allas moodustas segakoori.

“See oli üks esimesi segakoore Saaremaal,” lausus Mustjala vallavanem Kalle Kolter.

Sel aastal osalesid Mustjala laulupäeval Kuressaare kammerkoor Eysysla, Metsküla külakoor, Karja segakoor, Pärsama segakoor, Taritu segakoor, Kärla külakoor, Kihelkonna segakoor, Mustjala segakoor, Mustjala naisrühm ja Mustjala memmed. Kava seadis kokku Ilme Kolter ning seda juhatasid Priit Lõhmus ja Reine Vinter.

Rongkäigust võttis Kalle Kolteri sõnul osa üle 100 inimese. Osalesid kõik lauljad ja tantsijad, lisaks oli kohale kutsutud ka Kuressaare linnaorkester Matis Männa juhatusel.

Pealtvaatajaid oli umbes paarsada. “Rahvuslik asi läheb suvel rahvale väga peale,” sõnas vallavanem, kelle hinnangul rahvast jagus. Publik võttis ürituse soojalt vastu ja tagasiside oli Kolteri sõnul väga hea.

Tegemist oli jätkuüritusega 2008. aastal toimunud I Mustjala laulupäevale, tänavune oli seega II Mustjala laulupäev. “Viie aasta pärast tuleb kindlasti uus,” lubas Kolter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles