Valjala velsker Urve-Mai Ratas tähistas juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LASTELASTELE JÕULUKINGIKS: Eile oli vanaema Urve-Mai Ratasel käsil lastelastele jõuluvana kotti minevate sokkide kudumine. Foto: Sander Ilvest
LASTELASTELE JÕULUKINGIKS: Eile oli vanaema Urve-Mai Ratasel käsil lastelastele jõuluvana kotti minevate sokkide kudumine. Foto: Sander Ilvest Foto: Saarte Hääl

Laupäeval pidas oma 80. juubelisünnipäeva 36 aastat velskrina töötanud Valjala valla Kungla külas elav Urve-Mai Ratas.

“Puutoruga ei ole küll kuulanud, aga ikka väga algelised vahendid olid,” meenutas nooruslik ja vitaalne vanaproua eile oma töötamise aegu. Urve-Mai Ratas oli velskrina ametis kokku 36 aastat: 1953. aastal alustas ta Leisi haiglas ja arstiabi jaoskonnas. Pärastpoole töötas Vana-Lõve haiglas ja hiljem kuni pensionini Valjala ambulatooriumis.

Urve-Mai meenutas, et kui ta Vana-Lõvele tööle läks, ei olnud seal isegi frankinõela. See oli vedruga käivitatav teravik, mis lasti sõrme sisse, kui sõrmeotsast verd võeti. Enne frankinõela võeti aga verd hoopistükkis havihambaga. Haavad õmmeldi kinni siidniidiga. Väljakutsetel käidi hobusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles